DOLAR
32,6828
EURO
35,4688
ALTIN
2.500,00
BIST
10.916,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
34°C
Bursa
34°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
35°C
Salı Hafif Yağmurlu
33°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C

NİLTİM Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak

NİLTİM Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak
05.07.2024
A+
A-

NİLTİMDER Başkanı Olgun Karabiber: “Yerelde büyüyerek Türkiye çapında tanınmak istiyoruz”

Nilüfer Ticaret Merkezi İş İnsanları Derneği (NİLTİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Olgun Karabiber ve yönetim kurulu üyeleri, yaptıkları basın toplantısıyla kamuoyunu bilgilendirdi.

Endüstriyel tesislere birçok alanda tedarik hizmeti sağlayan 3 bine yakın firmanın faaliyet gösterdiği ve 30 bin kişinin çalıştığı Nilüfer Ticaret Bölgesi’nin yönetimi; NİLTİMDER Başkanı Olgun Karabiber, Yönetim Kurulu Üyeleri Orkun Estik, Gencer Küçükoğlu ve Armağan Gümüş dernek olarak yaptıkları çalışmaları ve bölgenin geleceğine dair açıklamada bulundular. 

Toplantıda Başkan Olgun Karabiber, Nilüfer Ticaret Bölgesi’nin mevcut sorunlarını çözmek amacıyla dernekleştiklerini hatırlatarak konuşmasına başlayan Başkan Olgun Karabiber, “Klasik bir dernek olarak hareket etmiyoruz. Yerelde güçlü bir konuma gelerek Türkiye çapında tanınan bir bölge olmak istiyoruz. OSTİM dendiğinde nasıl insanların aklına Ankara geliyorsa, Nilüfer Ticaret Bölgesi dendiğinde Bursa’nın bilinmesini istiyoruz” dedi.

Nilüfer Ticaret Merkezi İş İnsanları Derneği (NİLTİMDER)

Bölgede 3 bin iş yerinin bulunduğunu belirten Başkan Olgun Karabiber, “Ağırlıklı olarak elektrik-elektronik, makine, metal, otomasyon, otomotiv yan sanayi, yedek parça, hırdavat, inşaat, kimya, kauçuk ve bilişim sektörlerinde firmalar bulunuyor. Bölgemizde üretim ve ticaret yapan firmalarımız Bursa ve Türkiye’nin her yerine faaliyetleri ile yılda ortalama 100 milyar Lira’nın üzerinde bir ekonomik hacim oluşturmaktadır. Ayrıca bölgede 30 bin kişiye istihdam sağlanmaktadır ve bu da ekonomiye bir başka katkıdır” diye konuştu.

NİLTİMDER Başkanı Olgun Karabiber, bölgenin mevcut sorunları olan yol, elektrik, ulaşım, internet hattı başta olmak üzere altyapı ve üstyapı konularında çalışmalarına göreve geldikleri ilk günden itibaren ağırlık verdiklerini söyledi. Başkan Olgun Karabiber bölgede sık yaşanan güvenlik sorununu yetkili mercilerle görüşerek en aza indirdiklerini ifade ederek, “Ulaşım konusunda da Büyükşehir Belediyemiz ile görüşerek bir otobüs hattının devreye girmesini sağladık. BUSKİ ile iletişime geçerek bölgedeki çalışmaların hızlanmasına katkı sağladık. Diğer altyapı ve üstyapı çalışmalarımızla ilgili de görüşmelerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Nilüfer Ticaret Merkezi İş İnsanları Derneği (NİLTİMDER)

NİLTİMDER Yönetimi olarak Vali Mahmut Demirtaş’ı ziyaret ettiklerinde kendisini bölgeye davet ettiklerini söyleyen Başkan Olgun Karabiber, “Sayın Valimiz bizleri kırmayarak Nilüfer Ticaret Bölgemizi ziyaret ederek bölgenin potansiyelini görmüş oldu. Yaptığımız çalışmalar sonucunda bölgede polis noktası, itfaiye, sağlık merkezi olmak üzere bir kompleks projemizi kendilerine sunduk. Bu kompleksin bölgede hayata geçirilmesi Nilüfer Ticaret Bölgesi’nin çok daha iyi konuma gelmesinde fayda sağlayacaktır” şeklinde görüşlerini ifade etti.

Nilüfer Ticaret Bölgesi’ni hak ettiği seviyelere getirmek için çalışacaklarını ifade eden Başkan Olgun Karabiber, “Birlik ve beraberliği daha da yukarılara taşımak amacıyla ortak akılla hareket ediyoruz. Bölgemizde faaliyet gösteren firmalardaki büyüklerimizden istişare kurulu oluşturarak şeffaf ve akılcı çözümlerle çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Nilüfer Ticaret Bölgesi güçlenirse Bursa güçlenir” diye konuştu. NİLTİMDER Başkanı Olgun Karabiber konuşmasının sonunda basın mensuplarının sorularını cevapladı.