DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
17°C
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

Nilüfer Belediyesi Alman heyeti ağırladı

Nilüfer Belediyesi Alman heyeti ağırladı
A+
A-

Almanya Hessen Eyaleti, Avrupa ve Federal İşlerden Sorumlu Eyalet Bakanı Lucia Puttrich ve beraberindeki heyet, Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret etti. Başkan Turgay Erdem ve Bakan Lucia Puttrich, iki ülke arasındaki ilişkilere değinerek, ortak projelerin bağları güçlendireceğine dikkat çekti.

            Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Almanya Hessen Eyaleti, Avrupa ve Federal İşlerden sorumlu Eyalet Bakanı Lucia Puttrich ve beraberindeki heyeti Halkevi’nde ağırladı. Bursa’da çeşitli temaslara bulunan Bakan Lucia Puttrich’e Bursa Almanya Fahri Başkonsolosu Sibel Cura Ölçüoğlu da eşlik etti. Başkan Turgay Erdem’in eşi Zeynep Terzioğlu Erdem ve Nilüfer Belediye Başkan yardımcılarının da eşlik ettiği ziyarette iki ülke arasındaki bağlar ele alındı. 

            Ziyaretin dostlukların gelişimine önemli katkı yapacağını dile getiren Başkan Turgay Erdem, “Sizleri burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Daha önce de Hessen Eyaleti’nden gelen ekiplerle bir araya geldik ve dostluk ilişkilerine imza attık. Bu ziyaret dostluğumuzu daha da pekiştirecektir. Biz her zaman kültürel ve sosyal projeler üreterek işbirliği yapmaya hazırız. Kardeş şehir ilişkilerine büyük önem veriyoruz. Hanau Belediyesi ile 2014’ten buyana kardeş kent ilişkilerimiz var.  Kültürel ve gençlik değişim projeleriyle önemli işbirliklerine imza attık. Wiesbaden ile de Nilüfer Kent Konseyi arasında Avrupa Birliği projeleri üzerine ortak çalışmalarımız var. Güçlü bağların gelişimi için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz” dedi.

            Türkiye’nin zor bir coğrafyada olduğuna dikkat çeken Başkan Turgay Erdem, “Etrafımızda olan savaşlar her açıdan Türkiye’yi de olumsuz etkiliyor. Dünya barışının temeli kurumlar ve ülkeler arası ilişkilerde yatıyor. Ortak çalışmalar, güçlü işbirlikleri dünya barışına önemli ölçüde katkı yapacaktır. Biz, yüzü Batı’ya dönük olan bir ülkeyiz ve Türkiye Almanya’ya her zaman pozitif yaklaşmıştır. Umarım bizlerin ilişkileri de gelecek nesillere olumlu etki yapacaktır” diye konuştu.    

            Almanya Hessen Eyaleti, Avrupa ve Federal İşlerden Sorumlu Eyalet Bakanı Lucia Puttrich de Nilüfer’de olmaktan dolayı memnuniyetini ifade etti. Kurulan dostluk ilişkilerinin bu tür birlikteliklerle sağlamlaşacağını kaydeden Lucia Puttrich, “İki ülke arasında bölgesel işbirliğimiz var. Bu bağları geliştirmek gerek. Türk-Alman dostluğu köklü bağlara dayanıyor. Kardeş şehir ilişkileri bu anlamda çok önemli. Nilüfer ve Hanau arasındaki ilişkileri incelediğimizde ülkeler arası bağlara pozitif etki yaptığını görüyoruz. Özellikle sosyal ve gençlik projeleri Dünya Barışı içinde çok önemli. Var olan ilişkileri çeşitli projelerle geliştirmeliyiz” diye konuştu. 

            Ziyaret sonunda Başkan Erdem ve Lucia Puttrich, günün anısına birbirlerine hediyeler verdi.