DOLAR
32,4499
EURO
34,6575
ALTIN
2.386,73
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
20°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C

Nilüfer Belediyesi, sosyal girişimlere destek veriyor

Nilüfer Belediyesi, sosyal girişimlere destek veriyor
A+
A-

Nilüfer Belediyesi, sosyal girişimcilik çalıştayıyla yerel yönetimleri ve sosyal girişimleri buluşturdu

Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi ve Yekpare Sosyal Girişim Birliği iş birliğiyle düzenlenen “Kentte Sosyal Girişimcilik Çalıştayı”, Bursa ve çevre illerdeki sosyal girişimlerle, yerel yönetim birimleri ve bölge paydaşlarını bir araya getirdi. İki gün süren çalıştay, yerel yönetimler ve sosyal girişimler arasında iş birliği fırsatlarının ortaya çıkmasını, sosyal girişimler arasındaki dayanışmanın güçlenmesini amaçlıyor.

Çalıştayın ilk günü, Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi’nde yapıldı. ‘Yerel Yönetimler ve Sosyal Girişimler İş Birliği’, ‘Sosyal Girişimler Çözüm ve İş Birliği’ ve ‘Sosyal Girişimler ve Yerel İşbirlikleri’ başlıklı oturumlarda, yerel yönetimler ve sosyal girişimler arasındaki iş birliği fırsatları, sosyal girişimlerin çözüm odaklı yaklaşımları ve yerel yönetimlerin sosyal girişimlere yönelik destekleri ele alındı.

Çalıştayın ilk gününde, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de bir konuşma yaptı. Başkan Erdem, sosyal girişimcilik adına örnek çalışmalara imza attıklarını kaydederek, “Nilüfer Belediyesi olarak, sosyal girişimcilik ekosistemini genişletmek, sosyal girişimciliği vatandaşlara tanıtmak, girişimlerin çıkmasını sağlamak ve yapmak isteyen ekipleri desteklemek için çalışıyoruz. Bu kapsamda, 2016 yılında Nilüfer İnovasyon Merkezi’ni kurduk. 2022 yılında ise Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi’ni açtık. Bu merkezler, sosyal girişimcilik ekosisteminin gelişimine önemli katkılar sağlıyor” dedi.

Nilüfer Belediyesi’nin sosyal girişimlere yönelik desteklerine de değinen Başkan Erdem, “Nilüfer Belediyesi olarak, sosyal girişimlere yönelik çeşitli destek programları yürütüyoruz. Bu programlar kapsamında, sosyal girişimlere eğitim, danışmanlık, maddi destek gibi destekler sağlıyoruz. Ayrıca, sosyal girişimlerin ürünlerinin satışını kolaylaştırmak için de çeşitli çalışmalar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER: