Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Nilüfer’de Cumhuriyet coşkusu bir ay sürecek

Nilüfer’de Cumhuriyet coşkusu bir ay sürecek
A+
A-

Nilüfer Belediyesi, Cumhuriyetimizin 100. yılını bir ay boyunca müzik, kültür ve spor etkinlikleriyle kutlayacak.

Uludağ Gazetesi/ Esra Can

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Cumhuriyet’in 100. yılı kapsamında gerçekleşecek olan etkinlikleri, düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu.

Bu özel kutlama programı, 1 Ekim’de Halk Evi önünde başlıyor. “Bursa’nın müzisyen yüzü etkinliği”nde, 100 Bursalı müzisyenin yer aldığı büyük bir orkestra konseri ve dev bir kent korosu ile Cumhuriyet coşkusu yaşanacak.

Bu yıl Cumhuriyet’in 100. yılı olması nedeniyle etkinliklerin bir aya yayılacağını belirten Başkan Erdem, müzik, spor, kültür sanat ve edebiyat dolu bir ay yaşanacağını belirtti.

Etkinlikler sadece müzikle sınırlı değil. 6 Ekim’de rap müziğin yıldızı Güneş ve 20 Ekim’de Büyük Ev Ablukada Grubu sahne alacak. Ayrıca, keman virtüözü Cihat Aşkın da 11 Ekim’de Dr. Hüseyin Parkan Sanlıkol Müzik Enstrümanları Müzesi’nde unutulmaz bir konser verecek.

Koro Maratonu ise 13-14-15 Ekim tarihlerinde Türkiye’nin dört bir yanından gelen 36 koro ile büyüleyici bir etkinlik olacak.

10 Kasım’da Nazım Hikmet Kültürevi’nde “Fikrimin İnce Gülü” konseri ile Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirilecek.29 Ekim’de geleneksel Cumhuriyet Yürüyüşü ve bir dizi sürpriz sanatçının katılacağı konserle kutlamalar devam edecek.

Kütüphane Günleri de Cumhuriyet teması ile 21-28 Ekim tarihleri arasında farklı kütüphanelerde söyleşi ve atölye etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Ayrıca, 17 Kasım’da Kurtuluş Savaşı’nın Türk edebiyatına etkisini konu edinecek “Edebiyat Savaşta” 100. Yıl Kütüphane Buluşmaları düzenlenecek.

Nilüfer Kent Tiyatrosu, “yüz yıllık SÖZ” projesiyle de dikkat çekecek. Türkiye’nin dört bir yanından gelen 100 genç, Cumhuriyet sonrası Türk edebiyatının önemli eserlerini canlı olarak okuma performansı sergileyecek.

Sporseverler için de çeşitli etkinlikler var. Cumhuriyet Uni Uçuş Günleri, Cumhuriyet Bisiklet Turu, Okullar Arası Cumhuriyet Koşusu ve Cumhuriyet Squash Turnuvası gibi spor etkinlikleri Cumhuriyetin 100. yılını kutlamak isteyen herkesi bekliyor. .