DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Çok Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Perşembe’den itibaren yağışlı hava geliyor

Perşembe’den itibaren yağışlı hava geliyor
A+
A-

Geçtiğimiz haftadan beri mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, perşembe itibarıyla azalmaya başlayacak.

Türkiye genelinde geçtiğimiz haftadan beri mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyreden sıcaklıklar, perşembe gününden itibaren azalmaya başlayacak. Bu sıcaklıkların düşmesiyle birlikte yağışlı hava etkili olması bekleniyor. Eylül ayının son günlerinde yaşanan sıcak hava dalgası sona ererek yerini daha serin ve yağışlı bir havaya bırakacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre, bu haftanın ortasına kadar Türkiye genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyredecek. Ancak perşembe günü itibarıyla batı bölgelerden başlayarak sıcaklıkların düşmeye başlaması öngörülüyor.

Uzmanlar, bu hava değişikliğinin bir sonucu olarak yağışlı sistemin ülkeyi etkisi altına alacağını belirtiyor. Özellikle batı bölgelerde yağışların etkili olması bekleniyor. Yağışlar, önce batı bölgelerden başlayarak diğer bölgelere doğru yayılacak.

Bugünkü hava durumu değerlendirmesine göre, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı bulutlu, yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Trabzon, Rize, Artvin, Bitlis ve Van çevreleri ile Kırklareli’nin kıyı ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacak ve mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Ancak sıcaklıkların perşembe gününden itibaren düşmesi öngörülüyor. Rüzgarlar genellikle kuzeyden esecek olup, güney kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısında ise kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Bu hava değişikliğiyle birlikte mevsim normallerine dönülmesi ve yağışlı bir döneme geçiş yapılması bekleniyor. Vatandaşların ani hava değişikliklerine karşı dikkatli olmaları ve meteorolojik uyarılara kulak vermeleri önem taşıyor.

ETİKETLER: ,