DOLAR
32,2584
EURO
34,6908
ALTIN
2.400,93
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Açık
19°C

Orhaneli’de altyapıya Büyükşehir neşteri

Orhaneli’de altyapıya Büyükşehir neşteri
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, Orhaneli’nin Belenoluk, Koçu, Sadağı ve Çeki mahallelerinde atık su sorununu, mahallelerin uzak noktalarına yapılan fosseptiklerle çözdü. Öte yandan Belenoluk Mahallesi, yapılan yatırımlarla daha sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna kavuşturuldu.

Mayıs-Aralık 2021 döneminde gerçekleştirilen çalışmalar ile Belenoluk Mahallesi’nin şebeke ve evsel bağlantıları yenilendi. Mahalleliyi rahatsız eden atık suları fosseptiklere deşarj eden BUSKİ, insan ve çevre sağlığını tehdit eden büyük bir çevre sorununu da gidermiş oldu.

Belenoluk Mahallesi’nin içme suyu hattının yenilenmesi ile sudaki kayıp kaçak oranı da minimize edildi. Bununla birlikte yıllardır kanalizasyon ağı olmayan Belenoluk yeni bir kanalizasyon hattına kavuştu. Koçu, Sadağı ve Çeki mahallelerinin kanalizasyon hattı yenilemesini de gerçekleştiren BUSKİ, evsel atıkların çevre dostu beton borularla mahalle fosseptiğine deşarjını da sağlamış oldu.

Tüm ilçelerin sağlıklı altyapıya kavuşması için önemli yatırımları hayata geçirdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Orhaneli bizim için en az diğer ilçeler kadar önemli. Bunu da yaptığımız alt yapı yatırımlarıyla kanıtladık. Belenoluk’ta yıllardır kanayan bir yara olan kanalizasyon hattı sıkıntısı giderildi. Öz kaynaklarımızla kanalizasyon hattı yapıldı. Tüm çabamız Bursa halkına daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir çevre vermek için. Bunun için de gece-gündüz, yağmur-çamur demeden çalışmaya devam edeceğiz” dedi.