DOLAR
32,2593
EURO
35,0713
ALTIN
2.469,42
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
27°C

ORHANGAZİ BELEDİYESİ BASIN BÜLTENİ

ORHANGAZİ BELEDİYESİ BASIN BÜLTENİ

Görevimizin başına geldiğimiz günden itibaren hak ve hukuktan ayrılmadan, hemşerilerimizin bir kuruşunu çarçur etmeden gece gündüz çalışarak güzel Orhangazi’mize hizmet ediyoruz.  

 Aslı astarı olmayan kötü niyetli iddialara en güzel cevabın yaptığımız ve yapacağımız icraatlarımız olduğunu düşünmekle birlikte, siyaset yapmakla çamur atmayı birbirine karıştıranların hayal ürünü, niyet okumaya dayalı açıklamalarını yanıtlamayarak ego şişkinliği yaşamalarına sebep vermeyi de doğru bulmuyoruz. 

Bu nedenle CHP Orhangazi İlçe Başkanı Sayın Ender Teke’nin 22 Kasım 2020 tarihinde tek maksadı şahsımızı ve çalışmalarımızı karalamak olan açıklamasına karşılık aşağıdaki düşüncelerimizi değerli hemşerilerimizle paylaşmak istedik.

Öncelikle Sayın Teke’nin bizleri sıkı takip etmelerinden dolayı gayet mutluyuz. 

CHP aldığı bütün belediyeleri yönetirken en basit işlerini dahi ağızlarına yüzlerine bulaştırıp, yaptıkları yolsuzluklarla, “Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz” atasözüne örnek olduklarına göre Sayın Teke’de bu vesileyle belediyeciliği Ak Parti’den öğrenmiş olur.

Biz de bir Cumhur İttifakı Belediyesi olarak muhalefet partilerinin eleştirileri ve önerilerine her zaman açığız. 

Ancak; niyet okumak, okuduğu zannettiği niyetten siyaset üretmek ve ürettiğini düşündüğü bu siyasetle çamur atmak ne eleştiridir ne de öneri. 

Bizleri algı oluşturmakla suçlayanların henüz yapılmamış ihalenin sonucunu olumsuzlamanın algı üretmek olup olmadığını halkımızın takdirine bırakıyoruz. 

Kaldı ki yapacağımız Katı Atık İhalesi mevcut kanunlar dahilinde ve şeffaf olarak yapılmaktadır. 

Şartnamede, araçların bir kısmının şirketin kendi malı olması şartı ihaleyi alacak firmanın katı atık toplama işini daha kaliteli yapmasına yönelik olduğu gibi CHP belediyeleri de dahil birçok belediye ihalelerinde aynı metot kullanmaktadır. 

Sayın Teke’nin katı atık ihalesinin adrese teslim olduğu iddiası için ise kişi kendisi gibi bilir işi demekle yetineceğiz.

Dünyanın, dolayısıyla da ülkemizin içerisinde bulunduğu COVID-19 tehlikesi nedeniyle yüz yüze yapılan neredeyse bütün çalışmalar online olarak gerçekleştirilmektedir. 

Bizlerde mevcut yönetmeliklerin hükümlerine dayalı olarak katı atık ihalemizi online olarak düzenlemeyi uygun gördük. 

Bu şekilde düzenlenen ihalenin nasıl bir sakıncası olabileceğini anlamış değiliz.

Sonuç olarak Sayın Ender Teke’nin şahsıma, belediyemize ve belediyemizin uygulamalarına yönelik karalamaları asılsız, gerçekten uzak ve niyet okumaktan ibarettir. 

Bu vesileyle bütün hemşerilerimi selamlıyor, kendilerine sağlıklı, mutlu, huzurlu günler diliyor saygılarımı sunuyorum.