DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
28°C
Bursa
28°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Açık
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Örnek Yemek, ‘Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ aldı

Örnek Yemek, ‘Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ aldı
A+
A-
  • Örnek Yemek, Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) belirlediği hijyen, enfeksiyon önleme ve kontrol değerlendirme programı şartlarını yerine getirerek, ‘Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni almaya hak kazandı. Firma bu belge ile insan sağlığına verdiği önemi bir kez daha kanıtlamış oldu.
  • Salgının Türkiye’de görülmeye başladığı ilk günden itibaren sağlık ve güvenlik konusunda tedbirlerini en üst seviyeye çıkarttıklarını belirten Örnek Yemek Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Şakir Özen, “Korona virüs ile mücadele sürecinde almış olduğumuz tedbirler ve hijyen koşullarımız sayesinde bu belgeyi aldık. Aldığımız bu belge, işimizi ne kadar doğru yaptığımızın bir kanıtı” dedi.

Örnek Yemek Sanayi, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından sanayi tesislerinde alınması gereken önlemlere yönelik denetimleri geçen firmalara verilen ‘Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ aldı. Firma bu belge ile rakipleri arasında fark yaratmayı başardı. 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Örnek Yemek Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Şakir Özen, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle yemek sanayinde ciddi anlamda değişimin yaşandığını söyledi. 

Özen, bu konuda gereken her türlü önlemi aldıklarını belirterek, “Hem kendi mutfağımızda hem de müşterilerimizin mutfaklarında, Bursa Valiliği ve Tarım İl Müdürlüğü’nün uygun gördüğü şartlara uyarak yemek hizmeti vermeye devam ediyoruz. Tüm dezenfeksiyon işlemlerimizi düzenli olarak yapıyor ve bu konuda gerekli olan tedbirleri hassasiyetle uyguluyoruz. Toplum sağlığını göz önünde bulundurarak çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Yapılan tüm denetimleri başarı ile tamamladık

İnsan ve toplum sağlığının korunması yolunda gerekli her türlü önlemi aldıklarına dikkat çeken Özen, salgının Türkiye’de görülmeye başladığı ilk günden itibaren sağlık ve güvenlik konusunda tedbirlerini en üst seviyeye çıkarttıklarını kaydetti. Özen, korona virüse karşı aldıkları tedbirlerle yemeklerini müşterilerine ulaştırdıklarını dile getirerek, “Yaptığımız çalışmaların karşılığında TSE’nin belirlediği hijyen, enfeksiyon önleme ve kontrol değerlendirme programı şartlarını yerine getirerek, ‘Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni almaya hak kazandık. TSE tarafından yapılan tüm denetimleri başarı ile tamamladık. Bu belgeyi aldığımız için oldukça mutlu ve gururluyuz” diye konuştu. 

Abidin Şakir Özen

Aldığımız bu belge işimizi ne kadar doğru yaptığımızın bir kanıtı

Yemek sanayinde bu belgenin oldukça önemli olduğunun altını çizen Özen, bu tip belgelendirmelerin önümüzdeki dönemde daha fazla ön plana çıkacağını söyledi. Özen, kalite ve hijyen standartlarından hiçbir zaman ödün vermediklerinin altını çizerek, “Korona virüs ile mücadele sürecinde almış olduğumuz tedbirler ve hijyen koşullarımız sayesinde bu belgeyi aldık. Aldığımız bu belge işimizi ne kadar doğru yaptığımızın bir kanıtı. Yemeklerimizle her mutfağa girip, her noktaya ulaştığımız için Covid-19 sürecinde en çok dikkat etmesi gereken sektörlerden biriyiz. Şu anda 220 noktaya ulaşıyoruz. Sorumluluklarımızın bilincindeyiz ve içinde bulunduğumuz dönemin şartlarına uygun olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.