DOLAR
32,4499
EURO
34,6575
ALTIN
2.386,73
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
20°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C

Ortak amaç Nilüfer

Ortak amaç Nilüfer
A+
A-

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve Nilüfer Kaymakamı Murat Süzen, ilçenin ihtiyaçları ve sorunları hakkında görüştü.

Ziyarette, Nilüfer’deki okul ihtiyacı, kaçak yapılaşma ve turizm konuları ele alındı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, okul ihtiyacını karşılamak için iki hayırseverin hazır olduğunu, 23 Nisan Mahallesi’ndeki okul alanında sorunun aşıldığını ve çok yakın zamanda okul inşaatının temelini atacaklarını vurguladı. Başkan Erdem, diğer hazine arazilerindeki okul alanlarında ise çıkan pürüzler nedeniyle çalışmalarda yol alamadıklarını da Kaymakam Süzen’e iletti.

Nilüfer Kaymakamı Murat Süzen de, hazine arazilerine ait 6 noktada okul alanlarının belli olduğunu, pürüzleri ortadan kaldırmak için girişimlerde bulunduklarını ve çalışmaları yoğunlaştıracaklarının altını çizdi. Kaymakam Süzen, “6 okul alanına gidip incelemelerde bulundum. Raporlarımızı hazırladık. İhtiyaç olan bölgelere okul yapmak için elimizden geleni yapacağız. Kısa vadede Nilüfer’de 6 okul yapmak için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Yaşanan pürüzleri ortadan kaldırıp, bu 6 noktayı yatırım programımıza alacağız. Bu işi sadece Milli Eğitim’e bırakmak da doğru değil. Topyekün hareket etmeliyiz. Kendi çocuğumuz neyse, Nilüfer’deki 100 bini aşkın öğrencimiz de o” dedi.

Kaçak yapıyla mücadele konusunda da ortak çalışma yapılacağını belirten Kaymakam Süzen, “Biz yaparız, bize bir şey olmaz” algısının yıkılacağını, bu mücadelenin kararlılıkla topyekun süreceğinin altını çizdi. Kaymakam Süzen, “Bursa Valiliği başkanlığında kaçak yapıyla mücadele konulu toplantı yapacağız. Bu konuda çok netiz. Her kurum elini taşın altına koymalı ve iş birliği içinde çalışılmalı. Nilüfer İlçe Kaymakamlığı olarak kaçak yapıyla mücadele konusunda her zaman yanınızdayız. Verimli tarım arazilerinde tarım ya da hayvancılık adı altında elektrik aboneliği alınıyor, ardından depo ya da fabrika kuruluyor. Bunun önüne geçmek için girişimlerimiz başladı” şeklinde konuştu.

Gölyazı ve Ayvaköy’ün turizmden hak ettiği değeri alması için de çaba göstereceklerini belirten Kaymakam Süzen, “Gölyazı birçok güzelliği ve özelliği içinde barındırıyor. Nilüfer çiçekleri, değirmen, bölgenin doğal yapısı, antik kazı çalışmaları bölgeye değer katan yanların sadece birkaçı. Ayvaini Mağarası da çok özel bir yer. Bu alanın da turizme kazandırılması için yapılacak çalışmalarda elimizden gelen desteği vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ise, kırsal mahallelerde yaptıkları proje ve çalışmalar hakkında da Kaymakam Süzen’e bilgi verdi. Başkan Erdem, “Kırsal mahallelerimizdeki terk edilmiş köy okullarını, tekrar bölgeye kazandırıyoruz. Bu alanları kadın dernekleri, Mysia Yolları üzerindeki alanlara bisiklet evi, misafirhaneler yaparak, canlandırıyoruz. Bu alanlarda köylülerin yaşanmışlıkları, anıları var. Atıl durumdaki terk edilmiş okul alanlarını tekrar bölgeye kazandırıyoruz. Kırsal mahallelerde kadınların sosyalleşmelerine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Kadın ve Çocuk Akademilerimiz büyük ilgi görüyor” dedi.

Ziyaret, karşılıklı iyi dilek temennileriyle sona erdi.