DOLAR
32,3541
EURO
34,8051
ALTIN
2.395,25
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Osmangazi Belediyesi, Mehmet Akif Mahallesi’ne hizmet binası kazandırıyor

Osmangazi Belediyesi, Mehmet Akif Mahallesi’ne hizmet binası kazandırıyor
A+
A-

Osmangazi Belediyesi, Mehmet Akif Mahallesi’ne eğitim, sağlık ve muhtarlık hizmetlerini tek çatı altında sunacak hizmet binası kazandırıyor.

Osmangazi Belediyesi, ilçenin 136 mahallesini ihtiyaç ve taleplere göre farklı yatırımlarla buluşturuyor. Bu kapsamda, Mehmet Akif Mahallesi’nde eğitim, sağlık ve muhtarlık hizmetlerini tek çatı altında sunacak örnek bir hizmet binası inşa ediliyor.

Toplam 735 metrekare alan üzerine zemin+2 kat olarak inşa edilen hizmet binasının zemin katında Aile Sağlığı Merkezi ve muhtarlık yer alacak. Aile Sağlığı Merkezi’nde 4 aile hekimi odası, laboratuvar, gebe izleme odası, bebek izleme odası, tıbbi müdahale odası ve bekleme salonu yer alacak. Zemin katta ayrıca modern bir muhtarlık binası da bulunacak.

Hizmet binasının birinci ve ikinci katları ise Sosyal Gelişim Merkezi olarak faaliyet gösterecek. Sosyal Gelişim Merkezi’nde toplam 6 dersliğin yanı sıra kütüphane, çok amaçlı salon, müzik atölyesi, kantin, eğitimci ve idare odası yer alacak.

Hizmet binası inşaatının kaba inşaatı tamamlandı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, binanın kısa bir süre sonra vatandaşların hizmetine açılacağını belirtti. Başkan Dündar, “Mehmet Akif Mahallemizin imar sorununu çözdükten sonra birçok hizmeti getiriyoruz. İnşaat çalışmalarında sona gelinen hizmet binamızda 3 farklı hizmet aynı çatı altında verilecek. Bu hizmet binası mahalle sakinlerimizin yeni buluşma noktası olacak. Kısa bir zaman sonra hizmet binasını vatandaşlarımızın hizmetine açacağız.” dedi.

Hizmet binasının özellikleri:

  • Toplam alan: 735 metrekare
  • Kat sayısı: Zemin+2
  • Zemin kat: Aile Sağlığı Merkezi ve muhtarlık
  • Birinci kat: Sosyal Gelişim Merkezi (6 derslik, kütüphane, çok amaçlı salon, müzik atölyesi, kantin, eğitimci ve idare odası)
  • İkinci kat: Sosyal Gelişim Merkezi (6 derslik, kütüphane, çok amaçlı salon, müzik atölyesi, kantin, eğitimci ve idare odası)

Hizmet binasının faydaları:

  • Eğitim, sağlık ve muhtarlık hizmetlerinin tek çatı altında sunulması
  • Mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarının karşılanması
  • Mahalle sakinlerinin bir araya gelmesine ve kaynaşmasına katkı sağlaması