DOLAR
33,9825
EURO
37,5447
ALTIN
2.730,06
BIST
10.053,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
31°C
Bursa
31°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Açık
30°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Az Bulutlu
29°C

Osmangazi Kent Konseyi’nde yeni dönem

Osmangazi Kent Konseyi’nde yeni dönem
A+
A-

Bursa Osmangazi Kent Konseyi’nin 22. seçimli Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Osmangazi Kent Konseyi Başkanlığı’na Fatma Çil seçildi.

ESRA CAN- Osmangazi Kent Konseyi 22. seçimli Olağan Genel Kurulu’nda yeni bir dönem başladı. Toplantıya yoğun bir katılımın sağlandığı belirtilirken, Osmangazi Kent Konseyi Başkanlığı’na Fatma Çil seçildi. 18 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilen seçimler, ilçenin geleceğine dair önemli adımların atılacağının işaretini verdi.

Kent Konseyi seçim toplantısında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, katılımcıların kalabalığını ve Kent Konseyleri’nin toplumda giderek artan önemini vurgulayarak konuşmasına başladı. Aydın, “Kent konseylerinin önemi günümüz toplumunda çok daha iyi biliniyor. Şimdiden göreve seçilecek olan herkese ayrı ayrı başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Aydın’ın ardından sahneye çıkan ve Kent Konseyi Başkanlığı için adaylığını açıklayan Fatma Çil, hedeflerini ve vizyonunu paylaştı. Çil, konuşmasında ilçenin geleceğini şekillendirmek için kararlı olduklarını belirterek şunları söyledi: “Bugün burada, sevgili Osmangazi’mizin daha parlak bir geleceğe kavuşması için bir araya geldik. Profesyonel kariyerim ve sivil toplum deneyimlerimle edindiğim bilgi birikimimi ilçemizin hizmetine sunmaktan büyük onur duyuyorum.”

Fatma Çil’in açıklamalarına göre, yeni dönemde öncelikli hedefleri arasında katılımcı demokrasiyi güçlendirmek, çevre ve sürdürülebilirlik konularında projeler geliştirmek, sağlık ve eğitimde inovasyonu teşvik etmek, ekonomik kalkınmayı desteklemek ve kültürel mirası korumak bulunuyor. Çil, “Osmangazi’yi herkesin sesini duyurabildiği, fikirlerini özgürce paylaşabildiği bir kent haline getirmek için var gücümle çalışacağıma söz veriyorum” dedi.