DOLAR
32,1769
EURO
34,7921
ALTIN
2.445,59
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
15°C
Bursa
15°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Açık
20°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Osmangazi’de ‘Ekolojik Yaşam Eğitimleri’ başlıyor

Osmangazi’de ‘Ekolojik Yaşam Eğitimleri’ başlıyor
A+
A-

Osmangazi Belediyesi, ücretsiz olarak düzenleyeceği ‘Ekolojik Yaşam Eğitimleri’ ile incirden üzüm yetiştiriciliğine, budama tekniklerinden zeytinciliğe kadar tarımın tüm inceliklerini vatandaşlara aktaracak.

Türkiye’nin en verimli topraklarının yer aldığı Bursa Ovası’nın büyük bölümünü ilçe sınırları içerisinde barındıran Osmangazi Belediyesi, bereketli topraklarında ata tohumu ile üretimi yeniden yaygınlaştırmak, sağlıklı ve zengin yarınlar bırakmak adına birbirinden önemli çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmalarını ‘Ekolojik Yaşam Eğitimleri’ ile taçlandırmaya hazırlandıklarını söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sınırlı kontenjanın olduğu programa herkesi davet etti.

Eğitimlere katılmak isteyen vatandaşların 444 16 01 (dahili 8102) numaralı telefondan ile başvuru yapabileceğini belirten Başkan Dündar, “Türkiye olarak tarıma dayalı gelişen ve büyüyen bir topluma sahibiz. Bizler, bu kapsamda yerli ve milli tohumun yaygınlaştırılması için Ekolojik Yaşam Merkezi projesini hayata geçirdik. Düzenleyeceğimiz eğitimler ile çalışmalarımızı daha ileriye taşımaya karar verdik. Uzman eğiticilerimiz; Mart ayında ‘İncir ve Üzüm Yetiştiriciliği’, Mayıs’ta ‘Genel Sebzecilik, Budama Teknikleri, Aşılar ile Aşılama Teknikleri’, Haziran’da ‘Meyvecilik’, Temmuz’da ‘Tohumdan Sofralarımıza Yaşam Çemberi’, Eylül’de ‘Zeytin, Zeytincilik, Arıcılık’, Ekim’de de ‘Aronya Yetiştiriciliği’ konularını ele alacak. Oldukça verimli geçeceğine inandığım eğitimler ile vatandaşlarımız doğal ürünler yetiştirmiş olacak” dedi.