DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
28°C
Bursa
28°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Açık
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Pakistan kışlık çadır desteğinde bulundu

A+
A-

Pakistan İslamabad yönetimi, depremlerin ardından Türkiye için yardım kampanyası başlattı. Başbakan Şerif’in talimatıyla 6,7 ton ağırlığındaki malzeme, deprem bölgesine sevk edildi. Başbakan Şahbaz Şerif, “Türk halkına onlarla birlikte olduğumuz mesajını vermeliyiz.” dedi. Şerif’in çağrısı doğrultusunda İslamabad yönetiminin zorlu kış şartları altında yaşayan afetzedelere desteği devam ediyor.

6,7 ton yardım malzemesi sevk edildi

Başta kışlık çadırlar olmak üzere 6,7 ton yardım malzemesi bölgeye sevk edildi. Pakistan Ulusal Afet Yönetim Otoritesi, malzemelerin görüntüsünü paylaştı. Malzemeler, Pakistan Uluslararası Hava Yolları (PK) uçuşuyla Türkiye’ye gönderildi. 

Önceki yardım 150 tonun üzerinde

İslamabad, daha önce ordu ve sivil eğitimli gönüllüler ve kurtarma ekiplerinin yanı sıra çadır, giysi ve gıda maddeleri de dahil olmak üzere 150 tondan fazla yardım malzemesi gönderdi. Birçok Pakistan hayır kurumu da depremin vurduğu farklı bölgelerde yardım ve kurtarma operasyonlarına katıldı.

Başbakan Şerif’in talimatı

Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, Şerif, Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için toplanan bağış ve ayni yardımların kontrolü için Bakanlar Kurulu Komitesi oluşturdu.

Komite içerisinde kritik bakanlıkların yanı sıra Türkiye ve Suriye’nin İslamabad Büyükelçileri de yer alıyor. Komite, depremden etkilenen Türkiye ve Suriye’ye zamanında yardımların ulaştırılmasını sağlamak için her gün bir araya gelecek.

Başbakan Şerif, Pakistan Ulusal Afet Yönetim Ajansı’na (NDMA) tüm eyaletlerde ayni yardımların toplanması için merkezler oluşturması talimatını verdi.

ETİKETLER: