DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Pamukkale'de sivrisinekle mücadele başladı

Denizli'de Pamukkale Belediyesi, sivrisinek sorunu için işi sıkı tutuyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri sıcak sisleme yöntemiyle bu sorunun önüne geçiyor.DENİZLİ (İGFA) - Pamukkale Belediye Başkanı

Giriş: 09.02.2021 13:18
Paylaş
Pamukkale'de sivrisinekle mücadele başladı

Denizli'de Pamukkale Belediyesi, sivrisinek sorunu için işi sıkı tutuyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri sıcak sisleme yöntemiyle bu sorunun önüne geçiyor.

DENİZLİ (İGFA) - Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, vatandaşların yaz sezonnda sivrisinek sorunu yaşamaması için şimdiden gerekli çalışmaları yaptıklarını kaydetti.

Pamukkale Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri vatandaşların sivrisinek sorunu yaşamaması için yoğun mesai harcadıklarını kaydeden Başkan Örki, ekiplerin kış aylarında sivrisineklerin yaşamlarını sürdürdüğü rögarları sıcak sisleme yöntemiyle ilaçladığını belirtti. İlçe genelinde sayıları 40 bini bulan rögar kapaklarının içinin düzenli olarak ilaçlandığını ifade eden Başkan Örki, "5 araç ve 10 kişilik ekiple yapılan çalışmalarla sivrisinekle mücadelemiz sürüyor. Ayrıca sivrisinek larvasının oluşabileceği evlerin bodrumları ile süs havuzları, su birikintileri, sulama kanalları ve benzeri yerlerde biyolojik larvasit ilaçlaması gerçekleştiriliyor. İlçe genelinde belirlenen bine yakın noktada düzenli olarak yapılan çalışmalarla larvaların sivrisineğe dönüşmesi engelleniyor" dedi.

Yorumlar

Haber Arama