DOLAR
32,3505
EURO
34,7964
ALTIN
2.395,41
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Prof. Dr. Üstün Dökmen: “Liderlik, öğrenmeden geçiyor”

Prof. Dr. Üstün Dökmen: “Liderlik, öğrenmeden geçiyor”
A+
A-

Prof. Dr. Üstün Dökmen, Bursa’da düzenlenen 18. İnsan Kaynakları Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, kaliteli yaşamın ancak hayat boyu öğrenmekle mümkün olabileceğini söyledi.

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Güney Marmara Şubesi tarafından düzenlenen 18. İnsan Kaynakları Zirvesi Bursa Merinos AKKM’de devam ediyor. Zirvede davetlilere seslenen Psikolog Prof. Dr. Üstün Dökmen, “Kaliteli yaşamak hepimizin görevi, kaliteli yaşamın tek yolu öğrenmektir” dedi.

Prof. Dr. Üstün Dökmen, konuşmasında liderlik ve yöneticilik arasındaki farka vurgu yaptı. Liderin, çalışanları motive eden, onlara ilham veren kişi olduğunu söyleyen Dökmen, yöneticinin ise bir orkestra şefi gibi çalışanları bir arada tutarak işleri yürüten kişi olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Üstün Dökmen, kaliteli yaşamın herkesin görevi olduğunu belirterek, “Ömrümüzün uzunluğunu biz belirleyemiyoruz ancak yaşamımızın kalitesi bizim elimizde. Bunun tek yolu da hayat boyu öğrenmek. Okumayı, öğrenmeyi hayatımızın merkezine yerleştirmeliyiz. Bu şekilde yalnızca iş yaşamında değil hayatımızın her alanında başarılı olur, iyi ve saygı duyulan bir insan olabiliriz. Bunu toplumlar için de genelleyebiliriz. Kitap okumak için iki elini bir araya getirmeyen toplumların iki yakası bir araya gelmez. Günümüzde bu savı örneklendiren birçok toplum var ne yazık ki. Artık öğrenmenin çok fazla yolu var. Öğrenmenin, kaliteli yaşamanın peşinde olmalıyız” ifadelerini kullandı.