DOLAR
32,2499
EURO
35,0566
ALTIN
2.467,33
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
27°C

Putin kısmi seferberlik ilan etti

Putin kısmi seferberlik ilan etti
A+
A-

Ulusa seslenen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede kısmi seferberlik ilan etti. Rusya’da seferberlik tedbirleri bugün başlayacak. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Kısmi seferberlik kararı, devlet savunma emirlerine ek önlemler sağlıyor.” dedi.

Kremlin, “Rusya Federasyonu’nda kısmi seferberlik duyurusu hakkında” bir başkanlık kararnamesi yayınladı. Askeri-sınai kompleksi kuruluşlarında çalışan Ruslara, Putin’in kararnamesi uyarınca zorunlu askerlikten muaf tutulma hakkı verildi.

Kararnameye ggöre, federal bölge liderleri, gerektiğinde vatandaşların Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı tarafından belirlenecek süre içinde çağrılmasını sağlamalı. Rusya hükümeti, seferberlik çağrısından vazgeçme hakkı verilen Rusya Federasyonu vatandaşlarının kategorilerini daha sonra belirleyecek.

Kısmı seferberlik ilanı

Donbas’taki harekatta yalnızca sözleşmeli profesyonel askerlerin hizmet verdiğini kaydeden Putin, “Ülkemizi, toprak bütünlüğünü ve egemenliğini korumak, vatandaşlarımızı ve özgürleştirilmiş bölgelerdeki insanları korumak için Rusya Savunma Bakanlığı ve Rusya Genelkurmay Başkanlığının kısmi seferberlik ilan edilmesine yönelik tekliflerini desteklemek gerektiğini düşünüyorum. İlgili kararnameyi imzaladım.” dedi.

Putin, seferberlik için yalnızca belirli tecrübedeki vatandaşların askeri hizmet için çağrılacağını ifade ederek, “Sadece yedek asker statüsünde ve özellikle orduda hizmet etmiş, belirli bir askeri kaydı ve ilgili tecrübesi olan vatandaşlar askere çağrılacak. Askeri hizmet için çağrılanlar, özel askeri operasyon deneyimi doğrultusunda ilave askeri eğitim alacaklar.” diye konuştu.