DOLAR
32,2622
EURO
34,7632
ALTIN
2.410,75
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C

Ramazan’da Sofralar Birleşiyor, Kalpler Buluşuyor

Ramazan’da Sofralar Birleşiyor, Kalpler Buluşuyor
A+
A-

İnsanın fıtratında Allah-u Teâlâ tarafından kodlanan iyilik ve merhamet gibi ulvi duyguların neticesi olarak vücut bulan ve “sadaka-i cariye”nin en faziletlisi, sevabı ölümle dahi hiç bitmeyeni olan Vakıf Müessesesi, ırkına, cinsine, dinine bakılmaksızın insanoğluna ve hatta yaratılmışların tamamına hizmeti gaye edinen bir Müessesedir.

Vakıflar insanların bedeni ihtiyaçlarına hizmet ettiği gibi ruhi ihtiyaçlarına da hizmeti hedefleyen bir kurumdur. Bir başka açıdan Vakıflar; “hayrattan doğan bir medeniyet” veya yaşanılası şehirler imar ederek aklı ve gönlü dingin nesiller yetiştirmeyi amaç edinen bir imar, ihya ve medeniyet harekâtıdır.

İslam dininin emirlerini ve uygulamalarını referans kabul ederek neşvü nema bulan Vakıf Müessesinin hemen her alanda sayısız hizmetleri eda ettiği bilinmektedir. Özellikle İslam’da ve gelenekte karşılığı olan, bayram günleri, mübarek geceler (Mevlit, Regaib, Mirac, Berat, Kadir Gecesi) Muharrem ayı, Ramazan ayı gibi özel gün ve gecelerde Vakıfların sundukları hizmetlerin de farklılık arz ettiği vakfiyelerden ve vakıf belgelerinden bilinmektedir. Vakıflar özellikle Ramazan ayında yaptıkları hizmetlerle şehirlerin ve beldelerin manevi iklimlerini en üst seviyeye çıkarmış kurumlardır. Bu özel aylardan birisi de Vasıf Enderunî’nin ifadesiyle Haktan mağfiret talebi zamanı olan Ramazan ayıdır. Ramazan ayının en önemli birleştirici unsurlarından birisi de iftar sofralarıdır.

            Bu Ramazan ayında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak 81 ilde kurulacak olan iftar sofralarımızla bu vakıf geleneğimizi yaşatmaya devam edeceğiz. Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak Bursa, Bilecik, Sakarya ve Yalova illerimizde iftar sofralarımızı kuracağız. Bursa’da Yıldırım’da Emir Sultan Hamamı ve Osmangazi’de Merinos AKKM Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri Kuzey Teras Salonu olmak üzere iki yerde, Sakarya’da Aziz Duran Parkı Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri Kentpark’ta, Yalova’da Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Sosyal Tesisleri’nde, Bilecik’te ise Kardelen Düğün Salonu’nda iftar sofralarımızı halkımızla paylaşacağız.

Bursalı İsmail Hakkı’nın özlü dizelerinde de belirttiği üzere;

Sâye saldı ehl-i imân üstüne

Hamdülillâh geldi mâh-ı Ramazân

Doğdu ol nûrehl-i irfân üstüne

Hamdülillâh geldi mâh-ı Ramazân

Ramazan-ı Şerifimiz Hayırlı ve Mübarek Olsun.

Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü

ETİKETLER: