DOLAR
32,4003
EURO
34,6587
ALTIN
2.392,12
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
17°C
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C

Şadi Özdemir Nilüfer Belediye Başkanlığı görevini devraldı

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) aday olan Şadi Özdemir, aldığı oylar ile seçimi kazandı. Özdemir, Nilüfer Halk Evi’nde düzenlenen törenle, bir önceki dönem belediye başkanı Turgay Erdem’den görevi devraldı.

Şadi Özdemir Nilüfer Belediye Başkanlığı görevini devraldı
A+
A-

SUDE FİLİZ

Gerçekleşen devir teslim törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü DevirenCHP Bursa Milletvekili Hasan ÖztürkCHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş  katıldı.

Önceki dönem Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem,  “15 yıldır geçen bir döneme veda ediyorum. Vedalar hoş olmuyor. Güzel insan biriktirdiğimi düşünüyorum, güzel projelere imza attığımızı düşünüyorum. Son 5 yılda zor zamanlar geçirdik. Zor zamanları iyi atlattığımıza inanıyorum. Aslında mutluyum. Son 40 günlük süreçte sadece kente değil ülke siyasetine de örnek fotoğraf verdiğimizi düşünüyorum. İkinci sebebi ise koltuk yabancıya gitmiyor. Yıllardır tanıdığım, bildiğim, siyasette sıkça yolumuzun kesiştiği, Nilüfer’in genetiğine çok uygun birine devrediyorum. Dayanışma, çok seslilik, gülen yüzler gibi kentin kodlarını iyi bilen ve bunların değişmeyeceğini bilen biri. Gözüm asla arkada kalmıyor. Bugün Nilüfer Belediyesi’ne veda ediyorum fakat Nilüferliler’le konserlerde, tiyatrolarda bir araya geleceğiz. Nilüfer sana emanet Şadi Başkan’ım. Gözün gibi bakacağına eminim. Umarım günü geldiğinde arkanda güzel işler bırakırsın.” ifadelerini kullandı.

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, “Turgay Başkan’ı dinlerken ben de birgün bu konuşmayı yapacağımı biliyorum. Herkes birgün gidecek. Benim için çok anlamlı ve kıymetli bir koltuk, değerli bir koltuk. Birgün ayrılacağımızı bilerek sadece Nilüferliler’e ve Nilüfer’e hizmet edeceğiz. Belediye başkanlığının bir hizmet makamı olduğunun bilincindeyiz. Bu bir siyasi görevdir. Geleceğiz hizmet edeceğiz ve gideceğiz. Mustafa Bozbey ve Turgay Erdem başkanlarımın izinden gideceğiz. Bıraktığımızda da aynı güler yüzle yine buralarda olacağız. Seçim kampanyası boyunca Nilüfer Belediyesi başkanımızın hep yanımızda olduğunu söylemeliyim. Adaylığımızın belli olduğu akşamı arayarak kutladı. Ertesi gün ziyaret ettim ve fikir alışverişlerinde bulunduk. Türkiye’de nezaketsizlikleri hep birlikte yaşadık, çoğunda üzüldük. Turgay Erdem hepimize moral ve destek verdi. Nilüfer Belediyesi’nde markalaşma yolculuğunda Nilüfer Belediyesi’nin ben de yanındaydım. Çoğunuzla çeşitle meselelerle bir araya geldik. Benim için yabancı bir yer değil. Bizim istediğimiz şey, toplumun memnun olması ve Nilüfer’in seviyesini yukarı çıkararak devam etmesidir.”şeklinde konuştu.

Nilüferli’den  Övgü Duymak Hedefimizdir

Şadi Özdemir, “Geçmiş başkanların şanssız bir döneme denk geldiğini düşünüyorum, pandemi ve deprem oldu. Tüm belediyeler odaklanma sorunu yaşadı. Son 1 yıl tüm halk 6 şubat depremi dolayısıyla bir dayanışma içine girdi, bazı işler aksamış olabilir. Yeniden bunları ele alacağız. 31 Mart seçimlerinde Nilüfer halkı bize çok destek verdi.” dedi.