DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
15°C
Bursa
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
25°C

Sağlık Bakanlığı, 23 ilacı daha geri ödeme listesine aldı

Sağlık Bakanlığı, 23 ilacı daha geri ödeme listesine aldı
A+
A-

Sağlık Bakanlığı, 23 yeni ilacı geri ödeme listesine aldı. Bu kapsamda, 6’sı yerli üretim olan toplam 23 ilaç, SGK kapsamındaki hastalar tarafından ücretsiz olarak temin edilebilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) düzenlemesi çerçevesinde 23 yeni ilacın geri ödeme listesine alındığını açıkladı. Bu düzenleme, vatandaşların daha geniş bir ilaç yelpazesine erişimini sağlayarak sağlık hizmetlerini iyileştirmeyi hedefliyor.

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, geri ödeme listesine eklenen ilaçların 6’sının yerli üretim olduğuna dikkat çekti. Toplamda 23 yeni ilacın eklenmesiyle, hastaların ihtiyaç duyduğu tedavilere daha fazla erişebilmesi amaçlanıyor. Bu ilaçlar, farklı tedavi alanlarında kullanılmak üzere gruplandırıldı.

SUT düzenlemesi kapsamında eklenen ilaç grupları şunlar:

  1. 5 antianemik ilaç
  2. 5 antipsikotik ilaç
  3. 5 immunosüpresant ilaç
  4. 4 kanser ilacı
  5. 2 solunum sistemi ilacı
  6. 1 tiroid tedavisinde kullanılan ilaç
  7. 1 vitamin ilacı

Bu güncelleme ile hastaların, özellikle ciddi sağlık sorunlarına yönelik ilaçlara daha kolay ve ekonomik bir şekilde erişim sağlanmış olacak. Sağlık hizmetlerine yapılan bu katkı, hastaların yaşam kalitesini artırmak ve tedavilerini daha etkili hale getirmek için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bakan Işıkhan, açıklamasının sonunda “İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim” ifadelerini kullanarak sağlık hizmetlerine verilen bu destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.