DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
28°C
Bursa
28°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Açık
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Şehirlioğlu TTB Başkanı Fincancı’yı istifaya davet etti

Şehirlioğlu TTB Başkanı Fincancı’yı istifaya davet etti
A+
A-

Zafer Partisi Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şehirlioğlu, Türk Tabipler Birliği (TTB) önünde basın açıklaması yaptı. Geçtiğimiz günlerde PKK, “Türk Silahlı Kuvvetleri kimyasal silah kullanıyor” diye yalan bir videolu haberi servis etti. İlgili haber üzerine TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı PKK’yı destekleyen açıklamalarda bulundu. CHP Milletvekili Sezgin Tanrukulu da olayı meclise taşıyacağını bildirdi.

Mehmet Ali Şehirlioğlu, Zafer Partisi’nin konu ile ilgili görüşlerini aktardı. TTB başkanını istifaya davet etti. Şehirlioğlu, “TSK’nın kimyasal silah kullandığı gibi bir ithamla adeta kanlı terör örgütü PKK’nın sözcüsü gibi davranmıştır ve buna HDP ve Atatürk’ün partisi olduğunu ifade eden CHP’den Sezgin TANRIKULU eliyle destek gelmiştir.”

Mehmet Ali Şehirlioğlu’nun açıklamaları:

Bu basın açıklamasını Türk Tabipler Birliği önünde Zafer Partisi Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve her şeyden önce bir Atatürk çizgisindeki bir Türk milliyetçisi hekim olarak yapmak istiyorum.

Zafer Partisi olarak terör örgütü Pkk’nın adeta sözcülüğünü yaparak şerefli ordumuza leke sürmeye çalışan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’yı esefle kınıyoruz.

Vatanımızı asla böldürmeyeceğiz

“Tüm tabip odalarımızın bir kısmının katılmadığı Şebnem Korur Fincancı’yı istifaya davet eden bildirinin altına imza atmalarını bekliyoruz. TTB tarafını adına yakışır bir biçimde Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından ve bekasından yana seçmelidir. Türk Silahlı Kuvvetleri vatanımızı ve milletimizi içerden ve dışarıdan gelecek her türlü tehlikeye karşı fedakarca korumaktadır. Bu iç ve dış güçler Türkiye üzerinde oyunlarını oynarken en önemli gücümüz olan TSK’nın içerisine sızarak onu yıpratmaya, yaralamaya dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletinin gücünü kırmaya çalışmışlardır. Bunda da en büyük rolü FETÖ, PKK ve yandaşları üstlenmiştir. Başarmışlar mıdır? Hayır, başaramamışlardır. Türk milleti olarak bu mihrakların üstesinden geliyoruz ve gelmeye devam edeceğiz.”

“TTB 1953 yılında  Türkiye halkının sağlığını korumak, geliştirmek ve herkesin kolay ulaşabileceği kaliteli ve uygun maliyetli sağlık hizmeti için çalışmak, meslek ahlakını en iyi şekilde korumak, tıp eğitiminin her alanında söz söylemek, hekimlik mesleğinin çıkarını her platformda dile getirmek ve mesleğin üyelerinin maddi, manevi haklarını korumak için kurulmuştur. Bugün bunları yapıyor mudur? İnanın, tartışılır.”

“TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın TTB Başkanı sıfatıyla yaptığı siyasi ve ideolojik açıklama ile hekimlik mesleğini korumak amacıyla kurulan mesleki kamusal kuruluşun amaçları dışına çıkılmıştır.”

“Ne demiştir? TSK’nın kimyasal silah kullandığı gibi bir ithamla adeta kanlı terör örgütü PKK’nın sözcüsü gibi davranmıştır ve buna HDP ve Atatürk’ün partisi olduğunu ifade eden CHP’den Sezgin Tanrıkulu eliyle destek gelmiştir. Şu ana kadar hiçbir düzeltme ve geri adım atılmamıştır. Bu partilere Meclis’te ilk gün ettikleri yemini hatırlatmayı düşünüyorum. Amacının dışına çıkıldığı gibi siyasi ve ideolojik söylemleri ile TTB her çıkışında hekimlik mesleğine zarar vermektedir. Bu sebeple hekimlik mesleğine zarar veren bu açıklamayı kınıyoruz.”

“Tüm Tabip Odalarını bu yanlıştan dönmek üzere başta Şebnem Korur Fincancı ve bu zihniyetteki tüm üyelerini istifaya davet ediyoruz.”