Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
20°C
Bursa
20°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

ŞEHİTOĞLU: “İNEGÖL’ÜN EN BÜYÜK SORUNU İŞÇİ BULAMAMA VE KONUT YETERSİZLİĞİ”

ŞEHİTOĞLU: “İNEGÖL’ÜN EN BÜYÜK SORUNU İŞÇİ BULAMAMA VE KONUT YETERSİZLİĞİ”

CHP Bursa Milletvekili A. Adayı Mesut Şehitoğlu CHP İnegöl İlçe Başkanlığı’nda ilçe başkanı Bengül Kavlan ve işçi bulamama ve konut yetersizliği konularında kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi.

“İNEGÖL’DE İŞÇİ VE KONUT BULUNAMASININ SEBEPLERİ ÇOK AÇIK”

CHP Bursa Milletvekili A. Adayı Mesut Şehitoğlu İnegöl ile ilgili değerlendirmelerde bulunduğu açıklamasında ilçede işçi bulma noktasında büyük sıkıntıların yaşandığını ve konut arzının yetersiz olmasından kaynaklı kiralık ev sorununun yıllardır devam ettiğini ve bu sorunlarının sebebinin çok açık olduğunu ifade ederek şunları söyledi, “Mobilyanın başkenti İnegöl’de yıllardır çözülemeyen, kronik bir sorun haline dönüşen ve zincirin bütün halkalarını doğrudan etkileyen problemler var. İnegöl’ün mobilya başta olmak üzere birçok alanda ihracat rakamlarını daha da yukarıya çekmesi için iş gücüne ihtiyacı var. Ancak ilçede yetersiz olan konut arzı bu göçlere karşılık veremeyecek seviyeye ulaştı. Burada yerel yönetimler başta olmak üzere İnegöl’ü bir çekim merkezi haline getirecek düzenlemeler ile İnegöl nüfusunun kontrollü artışını sağlayacak yapı stoğunun oluşturulması şart. Bu düzenlemeler İnegöl’ün istihdam oranlarını yukarıya çekeceği gibi, ihracat rakamlarının çok daha iyi seviyeye gelmesi kaçınılmaz olacak. Sonuçta İnegöl kazanacak, Bursa kazanacak, Türkiye kazanacak.” ifadelerini kullandı.  

İNEGÖL’DE SAĞLIK HİZMETLERİNİN YETERSİZ OLMASI VATANDAŞI CANINDAN BEZDİRDİ

İnegöl’ün temel sağlık hizmetleri konusunda çok büyük eksiklerinin olduğunun altını çizen Şehitoğlu, “Aslında tabloya uzaktan bakmak gerekiyor. İşçi bulma sıkıntısı yaşayan sektör paydaşlarında olduğu gibi İnegöl’de özellikle devlet hastanelerinde vatandaşların temel sağlık hizmetlerine erişimi noktasında büyük sorunlar. En ufak bir sorunda dahi vatandaşların Bursa’daki hastanelere sevki vatandaşı canından bezdirirken, birçok habere konu olan İnegöl Devlet Hastanesi başta olmak üzere hastanelerde yaşanan sorunlar tüm İnegöl’ün kaderini etkiliyor. Tüm bu sorunları çözmek için büyük resme uzaktan bakmak gerekiyor.” diye konuştu.

“OYLAT GİBİ DOĞAL KAYNAKLARIN OLMADIĞI YERLER NEDEN DAHA ÇOK TERCİH EDİLİYOR ? ”

İnegöl’ün kültür ve turizm bakımından zengin bir ilçemiz olduğunu da ifade eden Şehitoğlu, “ Sağlık ve doğa turizminde iyi bir noktaya gelen İnegöl’ün hatta Türkiye’nin şifalı incisi Oylat Kaplıcaları kaynak suları, yeşil doğası ve tabiatıyla adeta şifa dağıtıyor. Doğal kaynak sularının olmadığı birçok ilçe Oylat gibi bir değerimiz varken neden tercih ediliyor ? Bunu sorgulamalıyız. Cilt hastalıkları, romatizma, tansiyon, eklem iltihaplanması, strese bağlı rahatsızlıklar, kireçlenme gibi hastalıkların tedavisine yardımcı olan Oylat Kaplıcaları’nın sağlık turizminden alacağı payının artırılması konusunda düzenlemeleri ve yatırımları hayata geçirmeliyiz. 3 milyon yaşındaki Türkiye’nin en büyük ikinci mağarası Oylat Mağarası’da başta olmak üzere tarihi hanlar, camiler, medrese ve türbeler İnegöl’ün önemli değerleridir. Ama değerini bilemiyoruz.” diye konuştu.

İNEGÖL’ÜN YAYLA TURİZMİ POTANSİYELİ ÇOK YÜKSEK

İnegöl yaylarının turizme kazandırılmasın noktasında açıklamalarda bulunan Şehitoğlu, “İnegöl’de ormanlarla kaplı 17 yayla yer alıyor. Uludağ’ın eteklerinden ilçenin güneydoğusundaki Mezit Boğazı’na kadar kaplı yaylalar daha harikası eserler. 17 yayla içinden ulaşım olanakları, coğrafi koşulları ve doğal güzelliği başta olmak üzere yayla turizmine açılmak üzere kapsamlı bir planın yapılması gerekiyor. 2 bin 500 metredeki Karagöl Yaylası, 2350 metredeki Koçyatak Yaylası, 2 bin 200 metredeki Arpakırı yaylası en yüksek rakıma sahip yaylalar olmakla birlikte, Karagöl, Tepealtı ve Sarıçayır yaylaları alan olarak en büyük yaylalarımız. Bazılarında sezonluk yerleşimler olsa da turizm açısından unutulmuş doğal güzelliklerimiz.” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER: , ,