DOLAR
32,4855
EURO
34,6930
ALTIN
2.405,19
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
16°C
Bursa
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Yağmurlu
20°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Siirt’te üniversite-sanayi işbirliğindeki kazanımlar çevim içi paylaşıldı

Siirt’te üniversite-sanayi işbirliğindeki kazanımlar çevim içi paylaşıldı
A+
A-

Siirt Üniversitesi’nin “Türkiye’de Tarımsal Biyoteknoloji Alanında Girişimcilik ve Üniversite-Sanayi İşbirliği Faaliyetlerinin Artırılmasına Yönelik Farkındalık Çalışmaları” projesinin çevrim içi toplantısında, elde edilen kazanımlar paylaşıldı.

SİİRT (İGFA) – Siirt Üniversitesinde, ABD Büyükelçiliği tarafından desteklenen ve 6 üniversitenin paydaş olduğu “Türkiye’de Tarımsal Biyoteknoloji Alanında Girişimcilik ve Üniversite-Sanayi İşbirliği Faaliyetlerinin Artırılmasına Yönelik Farkındalık Çalışmaları” projesinin yaygınlaştırma semineri yapıldı.
Siirt Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen online seminere, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Sümer Aras ve projenin Üniversite Temsilcisi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Behcet İnal katıldı. İnal, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla yürütülen  “Türkiye’de Tarımsal Biyoteknoloji Alanında Girişimcilik ve Üniversite-Sanayi İşbirliği Faaliyetlerinin Artırılmasına Yönelik Farkındalık Çalışmaları” projesinde, Siirt Üniversitesi dışında yürütücü olan Ankara Üniversitesi’nin partner olarak da Atatürk, Bolu Abant İzzet Baysal, Çukurova, Erzurum Teknik ve Michigan State Üniversiteleri yer aldığını söyledi. Üniversite-sanayi işbirliği konusunda tecrübe paylaşımı, yol haritasının çizilmesi, finansman, ürün geliştirme, lansman, pazarlama ve ürün yönetimi gibi konuların ele alındığı projede; başarılı tarımsal biyoteknoloji ürün örnekleri de değerlendirildi.

Projenin ikinci ayağında partner üniversiteler ile yapılacak olan tecrübe paylaşımı toplantılarıyla bölgesel dinamiklerin belirleneceği öğrenildi.