DOLAR
32,2268
EURO
35,2243
ALTIN
2.445,00
BIST
10.403,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
30°C
Bursa
30°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Açık
31°C
Pazartesi Açık
33°C

Sivas’tan dijital dünyaya stratejist bakış

Sivas’tan dijital dünyaya stratejist bakış
A+
A-

Cumhuriyet Üniversitesi Kurumsal İletişim Merkezi (KİMER) tarafından başlatılan söyleşilerin ilki Strateji Uzmanı Abdullah Çiftçi’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

SİVAS (İGFA) – Cumhuriyet Üniversitesi Kurumsal İletişim Merkezi (KİMER), Dr. Öğretim Üyesi Sefer Darıcı’nın moderatörlüğünde çevrim içi söyleşi gerçekleştirildi. Stareteji Uzmanı Abdullah Çiftçi’nin katılımıyla gerçekleşen söyleşide, dünyanın artık dijitalleşen bir düzene girdiğini ve Türkiye’nin dünyada önemli bir yerinin olduğunu söyledi. Geleceğin meslekleri, eğitimde ve dijital dünyada nelerin değişeceğine yönelik birçok konuya değinildiği söyleşide, meslek gruplarının da bu değişimden etkilendiğine vurgu yapan Çiftçi, her mesleğin ucunun dijitale gelip dayanacağını söyledi.

Mesleklerin dijital yönünü öğrencilerin iyi bilmesi gerektiğini ifade eden Çiftçi, “İnsanın yaşam tarzı, devletin yönetim şekli değiştiriliyor. Bunu teknolojik gelişmişlik olarak ele aldığımızda sosyal yönünü kaçırmış oluyoruz. Özellikle sosyal bilimcilerin bunu çalışması gerekiyor. Dijital dünya bilgisayar mühendislerinin işi değil. Onlar teknik yönüne bakar. Dünyanın nasıl değiştirileceğine de sosyologlar bakar. Amerika’da İleri Savunma Projeleri Ajansı diye bir kurum var. Bu kurum önce fikri ortaya atar. Sonra o fikri icra edecek bilim adamı arar. Üniversitelere, araştırma enstitülerine çağrıya çıkarlar. Blockchain tabanlı dünya da kendiliğinden gelişmiyor. Dünyada dönüşüm var ve bu dönüşüm kendiliğinden olmuyor. Bunun yerli ve milli versiyonu üzerine gençlerin düşünmesi lazım” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin parlak bir geleceği olduğunu anlata Abdullah Çiftçi, 2035 yılında dijitalle yönetilen bir dünyanın hakim olacağını öne sürerek, “Herkesin kendini ona göre hazırlaması lazım. Çin’in “Bir Kuşak-Bir Yol Projesi”nde kilit ülke Türkiye’dir. Devleti yönetenler bu tarihî fırsatı değerlendirdiğinde kontrol edilen değil kontrol eden bir ülke oluruz” diye konuştu.