DOLAR
32,3998
EURO
34,8047
ALTIN
2.397,66
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Sosyal Medya Kullanımı Zihin Sağlığını Bozuyor

Sosyal medya kullanımı zihin sağlığınızı ve iş performansınızı olumsuz etkiliyor olabilir.

Sosyal Medya Kullanımı Zihin Sağlığını Bozuyor
A+
A-

Ruhr Üniversitesi ve Almanya Zihin Sağlığı Merkezi tarafından yapılan araştırma, sosyal medya kullanımının zihin sağlığı ve iş performansı üzerindeki olumsuz etkilerini ortaya koydu.

Araştırma kapsamında, hepsi çalışan 166 katılımcı 2 gruba ayrıldı. İlk grup günlük sosyal medya alışkanlıklarına devam ederken, ikinci grup 1 hafta boyunca günlük sosyal medya kullanımını 30’ar dakika azalttı.

Araştırma sonucunda, sosyal medya kullanımını azaltan ikinci gruptaki kişilerin zihinsel olarak kendilerini daha iyi hissettikleri ve işe daha çok odaklanarak işlerinden daha çok tatmin olduğu tespit edildi. Ayrıca, bu gruptaki kişilerin çok çalışma duygusunda ve işten kovulma korkusunda azalma olduğu görüldü.

Araştırmanın yazarlarından Ruhr Üniversitesinden Doçent Dr. Julia Brailovskaia, araştırmanın sonucunu “Beynimiz, özellikle elimizdeki işten başka bir yere dikkatimizi çeken sürekli dikkat dağılmalarıyla başa çıkmak için mücadele veriyor. Sosyal medyalarını kontrol etmek için işlerini sürekli yarıda bırakan kişiler daha çok zorlanıyor.” şeklinde yorumladı.

ETİKETLER: