DOLAR
32,2820
EURO
34,5734
ALTIN
2.413,10
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Perşembe Yağmurlu
20°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C

Sosyal yardımlarla Mustafakemalpaşa’da eşitlik ve dayanışma rüzgarı

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın önderliğinde gerçekleştirilen sosyal belediyecilik projeleri, ihtiyaç sahipleri ve yardımseverler arasında köprü vazifesi görmeye devam ediyor.

Sosyal yardımlarla Mustafakemalpaşa’da eşitlik ve dayanışma rüzgarı

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, sosyal belediyecilikte Türkiye’ye örnek olan projeleri hayata geçirerek ihtiyaç sahipleri ve yardımseverler arasında köprü vazifesi görmeye devam ediyor. Göreve geldiği ilk andan itibaren Mustafakemalpaşa’da oluşturduğu gönül seferberliği ve gönüllere dokunan hizmetleriyle “Mustafakemalpaşa’da sen ben yok, biz varız, her zaman biriz, beraberiz” mottosuyla çalışmalarını sürdürüyor.

Başkan Kanar’ın hayata geçirdiği projeler arasında Hala Sultan Aşevi, Taziye Evi, Gıda ve Giyim Bankası bulunuyor. Bu projeler sayesinde Mustafakemalpaşa’da hiçbir vatandaş yatağa aç girmiyor, temel gıda ve giyim ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Başkan Kanar, kurulan gönül seferberliğinin çığ gibi büyüdüğünü dile getirerek “Bir gün değil her gün ihtiyaç sahibi ailelerimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.

5 yıl içerisinde çığ gibi büyüyen yardımlar ile Mustafakemalpaşa’da 154.599 öğün sıcak yemek, 100.660 adet gıda yardımı, 38.267 adet giysi yardımı yapıldı. Ayrıca, 11 ili etkileyen Kahramanmaraş Depremi’nde Mustafakemalpaşa tek yürek olarak 30.919 adet giysi, 161.245 adet gıda ve hijyen paketi, 6.000 kişilik mutfak, 2 ton akaryakıt yardımı yaparak deprem bölgesindeki yaraları sardı.

Başkan Kanar, ilçeye 50 yıllık hizmet getirdiğini belirterek “2019 yılından bu yana hayata geçirdiğimiz en kıymetli projelerden biri de Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüzün hayata geçirilmesi oldu. Mustafakemalpaşa’da hiçbir vatandaşımız yatağa aç girmesin diye kurmuş olduğumuz aşevimiz sayesinde yüzlerce aile, bol protein içerikli menüler ile sıcak yemeklere kavuştu. Yüzlerce aile giysi ve gıda bankamız ile temel ihtiyaçlarını sağladı. Gönlü zengin ilçe halkımız sayesinde 5 yıldır her Kurban Bayramı aldığımız bağışlarla yıl sonuna kadar ocaklarımızın ateşi sönmüyor. Söz verdiğim gibi Mustafakemalpaşa’da her birey eşit şartlarda yaşayacak” dedi.