DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
15°C
Bursa
15°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

TechXtile Start-Up Challenge yeni girişimcileri bekliyor

TechXtile Start-Up Challenge yeni girişimcileri bekliyor
A+
A-

TechXtile Start-Up Challenge’ın 2020 yılında finale kalan girişimci İltema, 10 milyon dolarlık değerlemeye ulaştı. Hedef, 100 milyon dolara ulaşmak…

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) öncülüğünde tekstil sektöründe Ar-Ge ve girişimciliği desteklemek amacıyla hayata geçirilen TechXtile Start-Up Challenge’a katılanlar, yatırım almaya devam ediyor. 2020 yılında ileri teknoloji ısıtıcı kumaş projesiyle finalist olan ve günümüzde 10 milyon dolarlık değerlemeye ulaşan İltema firması, aldığı yatırım ve iş birlikleri ile büyümeye devam ederken, hedefi 100 milyon dolara çıkardı. 

TechXtile Program Koordinatörü Ufuk Batum moderatörlüğünde gerçekleştirilen Akıl Fikir Buluşmaları etkinliğinin konusu “Bir Yatırımın Anatomisi” konukları ise 2020 yılında finale kalan İltema’nın kurucu ortağı Ayhan Prepol ve İltema’ya yatırım yapan Aksa Akrilik A.Ş CFO’su Erdinç Kazak oldu. Online olarak gerçekleştirilen ve çok sayıda girişimci ve yatırımcının takip ettiği programda; Türkiye’de start up ekosisteminin geliştirilmesi için öneriler sıralanırken, başarılı örneklere de yer verildi. 

Isıtma sorununa çözüm getiren ısıtıcı kumaş projesiyle 2020 yılının finalistlerinden olan İltema’nın kurucu ortağı Ayhan Prepol girişimi hakkında bilgi verirken, TechXtile Start Up Challenge’a katılmanın sağladığı faydaları aktardı. 

İltema’yı ortağı Akademisyen Mustafa Erol ile İzmir’de kurduklarını belirten Ayhan Prepol “İltema, ısıtma sorununa çözüm üreten bir firma. Yaptığımız Ar-Ge çalışmaları sonucu pek çok alanda ısıtma ürünleri üretiyoruz. İlk patent başvurumuzu 2014 yılında yaptık ve ancak 2016 yılında şirketleşebildik. Çünkü üretime, sanayiye dayalı bir start-up’ın oyun, finans gibi alanlara göre yükselişi hızlı olamıyor. Bunun üretim aşaması, OEM aşaması çok zaman alıyor. Aksa ile yatırım görüşmelerine başladığımız 2020 yılında yani pandemi zamanında Techxtile Start-Up Challenge programına da katıldık ve finalist olduk. 2012 yılından bu yana hammadde tedarik ettiğimiz Aksa Akrilik A.Ş., 2021 yılında girişimimize yatırım yaptı büyümemize katkı sağladı” dedi.