DOLAR
32,2112
EURO
34,7589
ALTIN
2.454,06
BIST
10.321,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
14°C
Bursa
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Açık
20°C

Teröre ağır darbe: 26 terörist etkisiz

Teröre ağır darbe: 26 terörist etkisiz
A+
A-

TSK’nın misilleme saldırısında 26 terörist etkisiz hale getirildi

Dün akşam Suriye’nin kuzeyindeki TSK üs bölgesine düzenlenen roketatarlı saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bölgedeki 30 terörist hedefini vurdu. TSK’nın misilleme saldırılarında 26 terörist etkisiz hale getirildi.

Teröristler, dün akşam Suriye’nin PKK/YPG terör örgütü kontrolündeki Tel Rıfat kırsalındaki teröristler tarafından, Dabık bölgesindeki TSK üs bölgesine çok namlulu roketatar saldırısı düzenledi. Saldırıda üs bölgesinde bulunan 5 özel harekat polisi ile 3 asker yaralandı. Yaralı güvenlik güçleri saldırının ardından bölgeden tahliye edilerek, ambulanslarla Gaziantep ve Kilis’te bulunan hastanelere kaldırıldı.

Saldırının ardından TSK, Suriye’nin kuzeyinde Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerindeki terörist hedeflerine hava harekatı düzenledi. MSB’den yapılan açıklamada, “PKK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek Suriye Kuzeyi’nden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Suriye Kuzeyi’ndeki Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine 5 Ekim 2023 saat 23.00’da hava harekâtları icra edilmiş, icra edilen hava harekâtlarıyla Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan petrol kuyusu ve depolama tesisi ile içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 30 hedef imha edilmiştir. İcra edilen harekâtlarda azami oranda yerli ve millî mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

TSK’nın misilleme saldırıları, Suriye’nin kuzeyinde terörle mücadele operasyonlarının devam ettiğini gösteriyor. TSK, terör örgütlerinin Suriye’nin kuzeyinden Türkiye’ye yönelik saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak için kararlı bir şekilde mücadelesini sürdürüyor.