DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
28°C
Bursa
28°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Açık
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Tesla piyasa değerini kaybediyor

Tesla piyasa değerini kaybediyor
A+
A-

Küresel çip tedarik sorunları ve Çin’deki koronavirüs kapanmaları, otomobil üreticilerini zor durumda bırakıyor. Dünyanın en popüler elektrikli araç üreticisi Tesla, şu sıralar küçülmeye gitme planları yapıyor. Aynı zamanda Elon Musk’ın Twitter’ı satın alarak Tesla ile daha az ilgilenmesi, yatırımcılar arasında endişeye neden oldu.

Tesla hisseleri eriyor

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın hisseleri yüzde 18 düşüşle 2020’den bu yana en düşük seviyeyi gördü. Şirketin hisseleri 123.1 dolara geriledi ve bu da şirketin piyasa değerinde 85 milyar dolarlık bir düşüşe neden oldu.

tesla

Şu anda 390 milyar dolar olan Tesla’nın değeri, 2022’nin başında 1.2 trilyon dolar değerinin üzerindeydi.

Ayrıca Tesla’nın hisse fiyatı, Musk’ın hisse satışından olumsuz etkileniyor. Amerikalı girişimci 2022 yılı içerisinde Twitter’ı 44 milyar dolara satın almak için sattıkları da dahil olmak üzere, yaklaşık 23 milyar dolar değerinde Tesla hissesi sattı.

Elon Musk: Daha fazla satmayacağım

Tesla CEO’su Elon Musk, yaklaşık iki yıl boyunca daha fazla Tesla hissesi satmayacağını söyledi. Musk’ın açıklamaları, elektrikli arabalara olan talebin yumuşamasıyla ilgili endişelerin artmasının ardından ve Tesla hisselerinin düşmesinden sonra geldi.

Ünlü milyarder, daha önce Tesla hisselerini satmama sözü vermiş ve ardından bu sözünü tutmamıştı.

ETİKETLER: