DOLAR
32,2016
EURO
35,0104
ALTIN
2.506,28
BIST
10.739,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

TOSYÖV Bursa’dan işletmelere yönelik önemli toplantı

A+
A-

Türkiye Orta Ölçekli Sanayiciler ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Bursa, “KOBİ’lerde Kurumsallık ve Sürdürülebilirlik” toplantısı düzenleyecek. 19 Ekim Çarşamba günü 14.00-17.00 saatleri arasında Bursa Kent Konseyi Koza Salonu’nda yapılacak ve iki oturum halinde gerçekleştirilecek toplantıya dört konuşmacı katılacak.

Toplantıda, açılış konuşmalarının ardından, SACHI Consultancy Kurucu Ortağı Senem Tanju “Kurumsal Sürdürülebilirliğe Giriş”, BUÜ Çevre Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Güray Salihoğlu “Paris iklim Anlaşması, Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı ve Sektörel Etkiler”, BUÜ Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nezih Kamil Salihoğlu “Döngüsel Ekonomi ve Kaynak Yönetimi” ve SACHI Consultancy Kurucu Ortağı Çiğdem Palalı “Sürdürülebilir Finans” konuları hakkında açıklamalarda bulunacaklar. Toplantıda ayrıca kurumsal sürdürülebilirlik ile ilgili iyi uygulama örnekleri de sunulacak.

Etkinlik öncesi değerlendirmelerde bulunan TOSYÖV Bursa Başkanı Yavuz Kazangil, “Önemli bir konuyu üyelerimizin ve konuklarımız katılımı ile ele alacağız. Artık başarının anahtarı, sadece finansal değer değil, çevresel ve sosyal değer üretmekle de doğrudan bağlantılı. Dünyadaki değişim bundan 30-40 sene öncesine göre bile hızlandı. Artık stratejik sürdürülebilirliği her gün gündemlerine alan işletmeler gelecekteki başarılarına bir adım daha yaklaşmış oluyor. Biz de konunun uzmanlarını üyelerimizle buluşturuyoruz” dedi. 

Toplantıyı organize eden TOSYÖV Bursa Sektörel Kurullar Başkanı Makina Mühendisi A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Hakan Çubukçu da, “Sürdürülebilirlik söz konusu olduğunda işin içine sosyal ve ekonomik eksenler de giriyor. Yani sürdürülebilirlik doğal kaynakların gelecek kuşaklara aktarılmasını amaçlıyor ama bunu günümüz insanlarının ihtiyaçlarını göz ardı etmeden yapıyor. Organizasyonlarda başarıyı finansal kriterler üzerinden ölçmekle yetinenler, kendilerini kısıtlı bir bakış açısına mahkum etmiş oluyor” şeklinde konuştu.

TOSYÖV Bursa tarafından düzenlenen KOBİ’lerde Kurumsallık ve Sürdürülebilirlik konulu toplantıya TOSYÖV üyeleri ve konukların yanı sıra üniversite öğrencileri de katılacak.