DOLAR
32,2596
EURO
34,7827
ALTIN
2.414,02
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
21°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C

Turizmcilerin 2024 yılı umudu Bursa Havaalanı’nın yurt dışı uçuşlara açılması

Bursa’daki turizmcilerin gündeminde Bursa Havaalanı var. BURTİD Başkanı Doğan Sager, 2024 yılı turizm sektörü açısından zorlu geçebilir. Bursa turizminin geleceği açısından Bursa Havaalanı’nın yurt dışı uçuşlara teşvik edilmesi turizmciler olarak en büyük beklentimiz olacaktır” dedi.

Turizmcilerin 2024 yılı umudu Bursa Havaalanı’nın yurt dışı uçuşlara açılması
A+
A-

Bursa Turizmcileri ve İş İnsanları Derneği BURTİD olağan yönetim kurulu toplantısında önemli kararlar aldı. BURTİD Başkanı Doğan Sager ve yönetim kurulu üyelerinin gündeminde Bursa turizminin geleceği masaya yatırıldı. Turizm sektörünün 2024 yılı hedeflerinin de ele alındığı toplantıda konuşan BURTİD Başkanı Doğan Sager, “BURTİD olarak 2024 yılı hedeflerimizin başında Bursa Havaalanı’nın aktif olarak yurt dışı uçuşlarda desteklenmesi var. Bu konuda Bursa Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş ile biraraya gelerek konuyu kendilerine aktardık. Bursa turizminin geleceği, gecelik konaklama sürelerinin artması ve turizminde hak ettiğimiz katma değerin sağlanması açısından Bursa Havaalanı’na yurt dışından gelecek olan havayolu şirketlerinin teşvik edilmesini önemsiyoruz” dedi.

BURSA TURİZMİNİN 2024 HEDEFLERİ

BURTİD Başkanı Doğan Sager, şöyle konuştu:

“Hedefimiz; Bursa’nın turizm sektöründe ana destinasyon olabilmesi ve ticaret faaliyetlerinde artışı destekleyecek bir çözüm olarak kargo faaliyetlerinin yapılabilmesidir. Bursa Yenişehir Havalimanı’nın yurtdışı uçuşlara açılması ve destekli havalimanı kategorisine alınması için çalışmalar yapmak ve önerilerde bulunmak adına çalışmalarımızı hızlandıracağız. Öte yandan BURTİD olarak, Uludağ’da yılın on iki ayı turizm faaliyetlerinin gerçekleştirilebilmesi için fikirler üretmek ve projeler hazırlamak adına da görüşlerimizi Ankara ve Bursa nezdinde aktaracağız. Ortadoğu pazarına yönelik taşımacılık faaliyetleri ile ilgili fiyat araştırması yapılarak , taban ve tavan fiyatlar belirlenerek uygun bir rapor hazırlanacağız. Bursa turizmde çok zaman kaybetti. Doğası, güneşi, denizi, tarihi ve kültürel özellikleri, sağlık ve inanç turizmini destekleyecek zengin kaynakları ile Bursa’nın sektörde geri kalması kabul edilebilir bir durum değil. Bu noktada Bursa Büyükşehir Belediyemiz ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın yaptığı çalışmaları oldukça önceki yıllara oranla daha katma değerli buluyoruz. Turizm alanındaki kazanımlarımızı sürdürülebilir şekilde daha fazla arttırma noktasında işbirliği halinde atılımlar yapmamız gerekiyor.”