Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
24°C
Bursa
24°C
Açık
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C

Bursa’nın tarihi kalbi Üftade Camii yapılacak Meydan ile yenileniyor

Osmangazi Belediyesi tarafından yürütülen Üftade Camii ve Meydanı Çevre Düzenleme Projesi kapsamında, Kabaklı Mahallesi’nde harç dökme töreni düzenlendi.

A+
A-

Taha Tütüncü

Törene, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi İlçe Müftüsü Mehmet Uzun, Kabaklı Mahallesi Muhtarı Serap Özbay, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Kabaklı Mahallesi Muhtarı Serap Özbay, projenin mahalle halkı için çok önemli olduğunu belirterek, “Böyle güzel ve anlamlı bir günde hep beraberiz. Çok heyecanlı ve mutluyuz. Hisar Bursa’nın ilk yerleşim yeri olması hasebiyle ayrı bir önem kazanıyor. Başkanımızın buradaki projeleri daha bir anlamlı hale getirdi. Üftade türbemizin burada olması sebebiyle yerli ve yabancı bir çok turisti barındırıyoruz. Din turizmi açısından güzel bir proje. Başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise, projenin Bursa’nın tarihi ve kültürel dokusuna önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Dündar, “Bizler Osmangazi Belediyesi olarak Osmangazi’nin her noktasına ulaşarak hizmet götürüyoruz. 136 mahallemizin günlük ihtiyaçları önem arz ediyor. Ama tarihi merkezde önemli eserleri ortaya çıkarıyoruz. Bursa tarih şehri, Bursa kültür şehri. Bizlerde bu düşünceyle modern bir şehre kavuşması, depremlerin tedirgin ettiği bir dönemde, yaptığımız kentsel dönüşümlerle, yapılarla önemli çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

Dündar, projenin ipek yolunun yeniden inşasına önemli katkılar sağlayacağını belirterek, “Bursamız Asya’dan başlayan ipek yolunun Anadolu’da son noktasıdır. Biz de bu ipek yolunun yeniden inşaasını, turistlerimizin gelip tarihi göreceği yeni noktalar oluşturuyoruz. Panorama bunlardan bir tanesi. Kayhan kapalı çarşı, kozahan ve oradan çok yürümeden buraya, hisar alanına geliyoruz.” dedi.

Dündar, projenin tamamlanmasıyla Üftade Camii ve Meydanı’nın daha huzurlu ve çekici bir hale geleceğini sözlerine ekledi.

Osmangazi İlçe Müftüsü Mehmet Uzun’un yaptığı dua sonrasında Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar yapılacak olan yola taş mermeri kendisi yerleştirdi.