DOLAR
32,2080
EURO
34,7976
ALTIN
2.427,94
BIST
10.162,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C

Ümit Özdağ: FETÖ’nün yörüngesine geri dönüyoruz

Ümit Özdağ: FETÖ’nün yörüngesine geri dönüyoruz
A+
A-

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, iktidarın FETÖ’nün yörüngesine geri döndüğünü belirterek, “Milli Eğitim Bakanı, milli eğitimin cehaletin örgütlenmesinden kendisini sorumlu hissetmektedir” dedi.

Özdağ, Rize’de yaptığı açıklamada, iktidarın FETÖ ile mücadelede samimi olmadığını söyledi. Özdağ, “15 Temmuz darbesinden kısa bir süre sonra 3 Ağustos 2016’da Recep Tayyip Erdoğan ‘bu FETÖ denilen yapının gerçek yüzünü daha önce ortaya dökmediğimiz için pişmanım, devlete ve millete karşı suçluyuz, Allah bizi affetsin, millet bizi affetsin’ dedi. Buna rağmen bundan hiç ders almamış olacaklar ki ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini şimdi Milli Eğitim Bakanı tarikat ve cemaatlerle birlikte yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini söylüyor” diye konuştu.

Özdağ, Milli Eğitim Bakanı’nın tarikat ve cemaatlerle öğrencilerin dağa çıkmasını engellediğini söylediğini belirterek, “15 Temmuz’da darbeyi yapan FETÖ terör örgütünden bir kişinin dağa çıkmadığını hatırlatmak isterim. Üstelik gençlerimizin dağa çıkmasını engelleme görevi tarikat ve cemaatlerin değil devletindir. Milli Eğitim Bakanının yapması gerek iş Türk gençliğini 21. yy’da Amerikan, Alman, Fransız, Norveç, Finlandiya, Japon eğitim sisteminden daha iyi eğitmek ve Türk gençlerini ve Türk gençleri sayesinde Türkiye’yi dünya ekonomisi ile rekabet edebilir bilgi seviyesinde yetiştirmektir” dedi.

Özdağ, Milli Savunma Bakanı’na da uyarıda bulundu. Özdağ, “10 Kasım’da Atatürk’ün resmini takmayı reddeden sözde teğmenin bağlantıları sosyal medyada yayınlanmaya başladı. TSK içerisinde yeni FETÖ benzeri oluşumlara müsaade etmek Türkiye’ye ihanet olur. Biz, Zafer Partisi olarak Milli Savunma Bakanlığını buradan altını çizerek ve güçlü bir şekilde uyarıyoruz. Sakın, Türkiye’nin bir daha böyle bir sürece girmesine izin vermeyin” dedi.

Özdağ, İstanbul depremine yönelik de uyarıda bulundu. Özdağ, “Marmara bölgesinde ardı ardına dört şiddetinin üzerinde depremler gerçekleşiyor. Eğer İstanbul’la ilgili gereken hızlı kararlı adımlar atılmazsa milyonlarca insanımızın hayatı tehlike altındadır. Görüyoruz ki ne hükümet ne İstanbul Belediyesi, İstanbul depremine yönelik hiçbir ciddi adım, ciddi girişim yapmıyor. Sevgili İstanbullulara da sesleniyoruz; şehrinize sahip çıkın. Sahip çıkmayan hükümeti ve belediyeyi uyarın” dedi.