Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

Zafer Partisi Bursa için adaylarını açıkladı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediye Başkan adaylarını tanıttı.

Zafer Partisi Bursa için adaylarını açıkladı
A+
A-

SUDE FİLİZ / TAHA TÜTÜNCÜ

Bursa Merinos Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Zafer Partisi Bursa İl Başkanı Cihat Gazi, Bursa Belediye Başkan Adayı Bayram Kazancı, İlçe Belediye başkan adayları, parti üyeleri ve vatandaş katılım sağladı.

Zafer Partsisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ yaptığı konuşmada, “Zafer Partisi bundan iki buçuk sene önce kurulduğu zaman şu soru sorulmuştur: “Türk siyasi tarihinde yüzün üzerinde parti var. Bir partiye daha gerek var mıydı? Neden yeni bir parti kuruldu?” Aradan geçen iki buçuk senede Türk milletine ve bütün dünyaya gösterdik ki Türk siyasetinde Atatürk’ten taviz vermeyen bir partiye ihtiyaç vardı ve o parti Zafer Partisi’dir.

 Zafer Partisi, Türk milletinin birlik ve beraberliği için, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü için, Atatürk’ün ilke ve inkılaplarının korunması ve yaşatılması için mücadele eden bir partidir.

 Zafer Partisi, göçmen sorununa çözüm bulmak için, mültecilerin kendi ülkelerine geri gönderilmesi için mücadele eden bir partidir.

 Zafer Partisi, ekonomiyi düzeltmek için, işsizliği bitirmek için, fakirliği yok etmek için mücadele eden bir partidir.

 Zafer Partisi, adaleti sağlamak için, hukukun üstünlüğünü tesis etmek için mücadele eden bir partidir.

 Zafer Partisi, güçlü bir Türkiye için, adil bir Türkiye için, müreffeh bir Türkiye için mücadele eden bir partidir.

 Bursa’da değişimin zamanı geldi. Bursa’ya ‘bayram’ geldi. Zafer Partisi ile Bursa’da yeni bir sayfa açmaya hazır mısınız? Hazırsanız, 2024 seçimlerinde Zafer Partisi’ne oy vererek değişimin bir parçası olun.

12 kilometrelik bulvara terörist Şeyh Said’in ismini veren bir iktidar var. Ve bir tane daha, sözde Atatürk’ün partisiyiz diyen, Şeyh Said vatan haini diyemeyen bir genel başkan ve bir ana muhalefet partisi var. Ve bir de Türk siyasetinde Zafer Partisi var ve Zafer Partisi bu iktidar ve bu muhalefet karşısında cumhuriyetin kuruluş esaslarını tavizsiz savunan tek parti olmak durumunda. Yola çıkarken ne dedik? Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le sorunu olanlardan oy istemiyoruz. İstiklal Harbiyle sorunu olanlardan oy istemiyoruz. Laik devletle sorunu olanlardan oy istemiyoruz. 1919-1922 arasında gerçekleşen istiklal harbimizin ruhunu cumhuriyetimizin kuruluşunu 21. yüzyıla taşımak. Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliğini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yeniden inşa etmek üzere geliyoruz.

2011 yılından beri amansız bir örtülü istila gerçekleştiği ve dünyanın dört bir yanından gelenlerin sayısı 13 milyonu çoktan aştı. Bursa’da da bu sayı 600 bini çoktan geçti. Sadece Bursa’da değil bütün şehirlerde büyük bir güvensizlik hakim. Bakın İstanbul’a Büyükşehir Başkan Adayı olan Murat Kurum ne diyor. “İETT şoförlerimiz hanımlarımızı gerekirse gece saat 12’de otobüslerle evlerine kadar götürecekler.” İşte Türkiye’nin güvensiz olduğu, İstanbul’un güvensiz olduğunun itirafıdır bu. Zafer’in yönettiği Türkiye’de, Bursa’da kadınlar istedikleri saatte güven içinde kendi ülkesinde, kendi sokaklarında güvenle ve huzurla yürüyecekler.

Artık Türkiye’de değişim zamanı, Bursa’da değişim zamanı! Türk siyaseti artık iktidarla sarı muhalefet arasına sıkışmak zorunda değil. Her iki tarafta da beşli çeteye hizmet eden siyasi partiler arasına sıkışmak zorunda değil.

 Bakın İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi, Büyükşehir belediye başkan adayı çıkarttı. Daha önce ilçe belediye başkan adayıyken bir inşaat şirketine milyonlarca dolarlık araziyi verdiğini kendisi itiraf ediyor. “Otuz beş milyon dolarken yirmi milyon dolara sattığım acemiliğime geldi” diyor. Ya öbürleri? Öbürlerinin vermiş oldukları ihalelerin toplamı iki yüz yirmi milyar doları geçti. Verdikçe veriyorlar.

 Hayır! Artık iktidar yandaşı, ana muhalefet yandaşı şirketlerin kazanacağı bir Türkiye değil; Çalışan, üreten, iş insanlarının kazanacağı bir Türkiye istiyoruz biz.

Biz sığınmacı ve kaçaklara belediye kasasından yapılan yardımları durduracağız. Her Türk vatandaşının cebinden şu ana kadar çıkan para 2011’den bu yana iki bin dolar. Doları bugün otuz lira üzerinden hesaplayın, altmış bin lira çözülmüş. Bunu doksan dokuz yaşındaki teyze de ödemiş. Bunu bir günlük Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bebekte ödemiş. Yeter artık! Kimse bize ensar muhacir masalı anlatmasın. Peygamberimizin hadisi şerifi var. Diyor ki “Uzanan misafirlik ev sahibine zulümdür.” Bu misafirlik çok uzadı. Bu bir zulüm oldu, zulüm.

Türkiye Dünyanın Lunaparkı Değildir

Gaziantep’te açmış olduğu iş yerlerinin yüzde sekseni ruhsatsız. Şanlıurfa’da da oldu. Türkiye’nin birçok yerinde öyle. Hepsini kapatacağız. Zafer Partisi’nin belediye başkanları göreve geldiğinde, Türkiye’deki bütün sığınmacılara ve kaçaklara “Türkiye’nin dostları olarak memleketinize geri dönmenizi istiyoruz” diyeceğiz. Türkiye’ye turist olarak gelin. Biz de sizi ülkenizde turist olarak ziyaret edelim. Ama Türkiye dünyanın lunaparkı değildir. Türkiye, Türk milletinin vatanıdır.

Arkadaşlar hangi şehri yönetiyorsak, hangi ilçeyi yönetiyorsak orayı sığınmacılar için cazibe merkezi olmaktan çıkartacağız. Bunun için de belediye hizmetlerinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan herkese turist tarifesi uygulayacağız. Otobüse daha pahalı binecek. Suyu daha pahalı kullanacak. Atık su giderini daha pahalı ödeyecek. Türklere ayrımcılık mı yapacağız? Evet Türklere ayrımcılık yapacağız.

Bize Irkçı Diyorlar

Bursa’daki deniz kıyısındaki ilçeleri beldeleri ziyaret ettim yazın. Ve sevgili Bursalıların aileleriyle denize girme konusunda nasıl olduklarını gördük. Kendi ülkelerinde taciz ediliyorlardı. Buna bir son vereceğiz arkadaşlar. Zafer Partisi’nin yönettiği Türkiye’de ve Zafer’in yönettiği Bursa’da bu olmayacak. Misafir, misafirliğini bilecek. Şimdi biz bunları söyleyince birileri bize ırkçı diyor. Biz de bize ırkçı diyenlere siz stratejik salaksınız diyoruz.

Vatanseveriz. Biz Atatürk çizgisinde Türk milliyetçisiyiz. Biz Türkiye’nin, dünyanın lunaparkı olmasına müsaade etmeyen vatanseverleriz. Binali Yıldırım şöyle söylüyor. Tweet atıyor. Diyor ki biz burada durdurmasak sığınmacılar ve terör örgütleri Avrupa’nın huzurunu kaçırır. İnanılır gibi değil. Ya peki Türk halkının kaçan huzuru ne olacak. Türk halkının huzuru kaçıp Türk halkı bunun bedelini kanıyla öderken siz niye Avrupa’nın huzurunu konuşuyorsunuz, kendinize dert ediyorsunuz. Bizi Avrupalılar mı seçti? Sizi Türk halkı seçti. Niye size oyunu veren milleti dünyanın değişik yerlerinden gelen terör örgütlerinin mafyanın hedefi haline gelmesine müsaade ediyor. Buna müsaade etmeyeceğiz arkadaşlar.

Sivrisinek Bile Geçirmeyeceğiz

Her gün sınırımızdan geçen yabancı sayısı bin ile bin iki yüz elli kişi arasında.  Zafer Partisi iktidara geldikten sonra sıfır olacak. Sivrisinek bile geçirmeyeceğiz. Tarikatlar ve cemaatler arasında dağılmış Türk devletini Türk milletine geri vermeyi hedefliyoruz. Ancak, bu görüşü dile getirdiğimizde bazıları hemen karşı saldırıya geçip iftiralarla küfretmekte ve dini inançlarımızı sorgulamaktadır. Hatta bana Yahudi olduğumu iddia ettiler. Elhamdülillah, ben ve arkadaşlarım yirmi seneden beri Müslümanız; son yirmi senede ise AKP’li olmadık. AK Parti’nin kuruluşunda Washington ve Brüksel’e giderek icazet aldıkları iddialarını hatırlıyor musunuz? Biz ise kurulduğumuzda önce Anıtkabir’e ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gittik, ardından Türkistan’da Hoca Ahmet Yesevi’ye, oradan aldığımız toprağı Hacı Bektaş Veli’ye getirdik. Türklük konusunda rekabet etmek yerine birlik olmalıyız.

Bayram Bey biraz önce ifade etti. Sınırlarımızdan gelen insanlar ve uyuşturucu sorununa karşı mücadele başlatılacak. Uyuşturucu, her gün Türkiye genelinde kentlerimizde yayılıyor ve gençlerimizin damarlarında zarar veriyor. Belediyecilik anlayışımız, uyuşturucuyla mücadelede büyük bir zafer kazanacak. Bursa’nın her mahallesinde çocuklarımız, sokaklarda futbol, basketbol, voleybol oynayabilecekleri spor sahalarına sahip olacak.Atanamayan öğretmen kardeşlerimizi belediyede istihdam edeceğiz ve bu spor tesislerinin yönetiminde görevlendireceğiz. Gençlikle uyuşturucu çeteleri arasına spor duvarı örerek önemli bir engel oluşturacağız.

Depreme hazır olmak için destekler vereceğiz. Belediye destekli ucuz bir şekilde bina desteklendirmeleri yaptıracağız. Ölçümleri ücretsiz yapacağız. Deprem planımızı hazırladık. Yakında kamuoyunda paylaşacağız.

ÖZDAĞ ZAFER PARTİSİ BURSA ADAYLARINI AÇIKLADI

Zafer Partisi’nin Bursa adayları şu şekilde;

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bayram Kazancı

Keles Belediye Başkanı Adayı Behçet Arı

Karacabey Belediye Başkan Adayı Ramazan Bıdırgı

Kestel Belediye Başkanı Adayı Özer Doğru

Gürsu Belediye Başkanı Adayı Sevinç Muhammed  

Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Emine Güven  

Gemlik Belediye Başkan Adayı Nilüfer Toprakçı  

İnegöl Belediye Başkan Adayı Çağrı Alperen Avcı

Nilüfer Belediye Başkan Adayı Işıl Esgin  

Yıldırım Belediye Başkan Adayı Ferit Gürsoy  

Osmangazi Belediye Başkan Adayı İbrahim Turgay Ateş