Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
20°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C

UYMSİB 2022 Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi

UYMSİB 2022 Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi
A+
A-

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği UYMSİB 2022 Yılı Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) bünyesinde faaliyet gösteren Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin (UYMSİB),  2022 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı UİB Mavi Salon’da birlik üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

”2022’nin açıklarını kapatacağız”

Uludağ Gazetesi

Divan Başkanlığı’nı Özkan Kamiloğlu’nun yaptığı Genel Kurul’da konuşan UYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Senih Yazgan, burada yaptığı konuşmada 2022 yılının pandemi, iklimsel zorluklar ve yaşanan diğer olumsuzluklar nedeniyle tüm dünyada zor bir yıl olarak gerçekleştiğini belirtti. Bu sebeplerle ülke genelinde ve birlik ihracatında beklenen rakamlara ulaşamadıklarını belirten Prof. Dr. Yazgan, “Ancak bu, süreklilik arz eden bir durum değil. Bu yılın geçtiğimiz aylarına baktığımızda 2022’nin açıklarını kapatacağız gibi görünüyor” dedi.

”Yaralarımızı hep birlikte saracağız”

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve 11 ili etkileyen depremlerin ekonomik ve duygusal etkilerinin yanı sıra psikolojik etkilerinin de yaşandığını ifade eden Prof.Dr. Yazgan, “Ülke ihracatımıza önemli katkı sağlayan bölge üreticisinin işlerini tam olarak hala tam olarak işletememesi önemli bir sorun teşkil ediyor. Ancak her anlamda yaralarımızı hep birlikte saracağımıza olan inancımız tamdır” dedi.

”Tarımda süreklilik için çalışıyoruz”

Birlik olarak tarımsal faaliyetlerin sürekliliğinin sağlanması ve ülke ihracatının artması adına önemli çalışmalara imza attıklarını anlatan Prof.Dr. Yazgan, “Çeşitli ürünlerimizin yanı sıra Bursamızın önemli değeri siyah incirimizin dünya çapında tanıtılması adına gerçekleştirdiğimiz URGE çalışmalarımız ve beraberinde yürüttüğümüz projelerimizle birçok ülke pazarına ulaştık ve temaslarımız sürüyor. Bu konuda değerli desteklerinden dolayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda birliğimiz adına gerçekleştirilen tüm uluslararası fuarlara katılarak çalışmalarımızı ve ürünlerimizi anlatma, tanıtma fırsatı bulduk. Bu tür faaliyetlerimizi sürdürerek, tarımsal faaliyetlerde sürekliliğe ve gelişime katkı sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bursa Siyah İnciri’nin uluslararası alanda zihinlerde kalıcı olması adına ilgili herkes tarafından beğenilen bir logo tasarımı yaptıklarını belirten Prof.Dr. Senih Yazgan, şunları söyledi: “Günümüzün etkili iletişim araçlarından olan sosyal medyayı etkili kullanarak, çalışmalarımızı ve ürünlerimizi bu alanda da anlatmaya çalışıyoruz. Katıldığımız fuarlar kadar etkili oluyor. Bir yandan üretmeye bir yandan da bu tür çalışmalarımıza devam ederek, ülke ihracatımıza katkı sunmaya devam edeceğiz.”

ETİKETLER: , ,