DOLAR
32,2670
EURO
35,0877
ALTIN
2.476,01
BIST
10.369,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
26°C

Uzmanlar uyardı: Porselen diş sanıldığı kadar masum değil

A+
A-

Uzmanlar, daha beyaz dişlere kavuşmak ya da diş teli tedavisi gerektiren durumların hızla düzeltilmesi için yapılan lamina porselen uygulamalarının diş kaybına yol açtığı uyarısında bulundu.

“Hollywood Gülüşü”, “Turkish Smile” ya da daha pek çok farklı moda trendi ile özellikle sosyal medyadan pompalanan “bembeyaz dişler” modasına karşı uzmanlar uyarıyor: Sırf beyazlatmak amacıyla yapılan, herkese tek tip porselen diş modası bir an önce hız kesmeli.

“Lamina porselen, sanıldığı kadar masum değil”

Porselen diş olarak bilinen lamina porselen uygulamasının her zaman herkese yapılmaması gerektiğini kaydeden İstanbul Diş Hekimleri Odası Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ender Kazazoğlu, ‘Kar beyazı diş’ modası için, insanların farkında olmadan sağlıklarını tehlikeye attığını kaydetti. Lamina porselen uygulamasının ancak gerekli durumlarda uygulanması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Kazazoğlu, “Sanıldığı kadar masum bir işlem değil. Dişe zararı yok deniyor ama var. Diş minesini 0,5 milimetre törpülüyoruz, üzerine porselen plakasını yerleştiriyoruz. Sonuçta hiçbir problemi olmayan sağlıklı dişe bunu yapmak protokollere çok aykırı ve ağız diş sağlığını da tehlikeye atan bir durum.” dedi.

ETİKETLER: