DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
16°C
Bursa
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Açık
19°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C

Yağmur suyu için önemli karar!

Yağmur suyu için önemli karar!
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yıldırım Belediye Meclisi Grubu’nun verdiği önerge, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bütün Türkiye’de uygulamaya alındı. Buna göre, 2 bin metrekare taban alanına sahip olan binalarda yağmur suyu toplama sistemi mecburi hale getirildi.

Faruk BAYEZİT (BURSA)

Bursa’da Yıldırım Belediye Meclisi’nde MHP Grubu tarafından verilen önerge, Türkiye’deki kuraklığa bir nebzede de olsa merhem olacak. Teklif, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da uygulamaya alındı.

MHP Yıldırım Belediyesi Meclis Üyesi ve aynı zamanda Grup Sözcüsü İhsan Bilgili, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın aldığı 2 bin metrekare üzeri parsellerde yağmur suyu toplama zorunluluğu ile ilgili bir açıklama yaptı. Kuraklık ve su kıtlığını 18 maddelik çözüm önerisiyle bir nebze de olsa önlemeye çalıştıklarını belirten Meclis Grup Başkanvekili İhsan Bilgili, çözüm tekliflerinden bir kısmının belediyelerce uygulanmasını ve imar planlarına plan notu koymak suretiyle zorunlu hale getirilmesini teklif ettiklerini anımsattı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 23 Ocak 2021 tarih ve 31373 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 57. maddesine 7/a bendi eklemek suretiyle; ‘2 bin metrekareden büyük parsellerde yapılacak yapılarda mekanik tesisat projelerine, çatı yüzeyi yağmur sularının, tabi zemin altında tesis edilecek yağmur suyu toplama tankında toplanması, gerekmesi halinde filtre edilerek yeniden kullanılması amacıyla yağmur suyu toplama sistemi projesinin eklendiğini kaydeden Bilgili, buna göre, 2 bin metrekarenin üzerindeki parsellere yapılacak binalarda yağmur suyu toplama sistemi zorunlu hale getirildiğini söyledi.

“2 bin metrekareden küçük parsellerde inşa edilecek yapılar içinse belediyeler yağmur suyu toplama sistemini zorunlu kılma takdir yetkisi verilmiştir” diyen Bilgili,  açıklamasında, “Böylece MHP grubunun önerilerinden biri uygulama alanına girmiş oldu. Diğer önerilerimizin de Tarım Bakanlığı, Bursa Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizce uygulamaya konulması en büyük temennimizdir. Yıldırım Belediyesi, 12 Ocak 2021 tarihli Meclis toplantısında oy birliğiyle kabul ettiğimiz Şirinevler Mahallesi 1/1000’lik uygulama imar planında yağmur suyu toplama ve biriktirme konusunu plana koymuş ve teşvik olması bakımından imar artışı da vermişti. Bu hükümleri yönetmelik ve planlara koydukları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Yıldırım Belediyesini kutluyor, tebrik ve teşekkür ediyorum” dedi.