DOLAR
34,0723
EURO
37,8595
ALTIN
2.795,16
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
26°C
Bursa
26°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
26°C
Cuma Yağmurlu
23°C
Cumartesi Yağmurlu
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Yalın Uygulamada deneyimler paylaşıldı…

Yalın Uygulamada deneyimler paylaşıldı…
12.07.2024
A+
A-

Yalın Bursa Grubu tarafından düzenlenen “1. Yalın Uygulamalar Buluşması” BALKANTÜRKSİAD’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Düzenlenen buluşmada, yalın kavramının sağlık ve otomotiv sektörlerindeki uygulamaları ele alındı. Yalın Uygulamalar semineri kapsamında yapılan ‘Deneyim Paylaşımları’ konulu panelde Medicabil Nilüfer Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Aysun Yılmazlar, ‘Yalın Hastane Uygulamaları’ hakkında konuştu.

Medicabil Nilüfer Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Aysun Yılmazlar, pandemi döneminde hastanede aldıkları önlemlerin Yalın Uygulamalar sayesinde daha da etkili hale geldiğini söyledi. Sağlık çalışanlarının bu uygulamada yeterli eğitim alınmamasından dolayı kısmen zorlandıklarını ve daha fazla eğitim ihtiyacı duyduklarını vurguladı.

Hastanelerde yaşanan şiddet olaylarına da değinen Prof. Dr. Aysun Yılmazlar, şiddetin çözümünün Yalın Uygulamalar olduğunu söyledi. Şiddetin sadece sağlık çalışanlarına zarar vermediğini belirten Yılmazlar, “Sadece sağlık çalışanlarının zarar gördüğünü söylüyoruz. Ancak iki taraflı bir zarar var ortada. Bu zararların en aza indirilmesi için yalın uygulamaların anlatılması, eğitimlerin verilmesi ve böylece hataların en aza indirilmesi gerekiyor” dedi.

Hasta Memnuniyeti Ön Planda

Prof. Dr. Aysun Yılmazlar, hasta memnuniyetinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Hasta beklemeleri, hasta memnuniyetsizlikleri ve hasta şikayetleri bizler için çok önemli. Hastayla tekrar iletişime geçerek veya hastaneye davet ederek bizim tarafımızdan düzeltilecek bir şey varsa yalın uygulamalar ile hemen düzeltiliyor.” 

Suat Soy’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Asmetal Otomotiv Üretim Müdürü Kadir Küçükali ve Vıbracoustıc VPS Müdürü Fatihhan Kervan da konuşmacı olarak yer aldı.