DOLAR
32,2690
EURO
35,0530
ALTIN
2.465,84
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Yapay zekâ, tarım sektörünü dönüştürüyor

Yapay zekâ, tarım sektörünü dönüştürüyor
A+
A-

GÖRSENTAM, 50 milyon TL yatırımla tarım sektöründe büyümeye hazırlanıyor.

Yapay zekâ destekli tarım teknolojisi şirketi GÖRSENTAM, 50 milyon TL yatırım aldı. Şirket, bu yatırımı ürün geliştirme ve pazarlama faaliyetlerini hızlandırmak için kullanacak.

ULUTEK Teknopark bünyesinde kurulan GÖRSENTAM, yapay zekâ destekli teknolojisi ile tarım sektörüne yönelik çalışmalar yürütüyor. Şirket, istasyon arazisinden topladığı meteoroloji verileri ile feromon kamerasının görüntülerini işleyerek tarım şirketlerine kritik iç görüler sunuyor.

GÖRSENTAM Kurucusu ve CEO’su Mert Demirel, alınan yatırımı değerlendirerek, “Aldığımız yatırım, çalışmalarımızı ileri aşamalara taşıma açısından çok stratejik önemde. Günümüzde akıllı tarım teknolojileri, hassas tarımın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Tarımsal tahmin ve uyarı sistemlerinin seri üretim aşamalarını tamamlayarak akıllı tarım pazarını daha da genişletmeyi hedefliyoruz. Ayrıca, kiralama modeli sunarak ürünlerimizi daha geniş bir kesim tarafından erişilebilir hale getirerek kullanılabilir bir maliyete düşürmeyi hedefliyoruz.” dedi.

ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı Başkanı Mehmet Buldurgan da “Tarımda teknoloji kullanımı çok önemli. Tarım sektörünün Türkiye ekonomisi için stratejik bir öneme sahip olması bizim bu alanda teknolojilerin geliştirilmesi ve globalleşmesi üzerine yoğunlaşmamızı sağlıyor. GÖRSENTAM’ın da bu alandaki çözümleriyle sektöre önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

GÖRSENTAM’ın ilk patentli ürünü, çiftçilere tarım arazilerindeki atmosferik sıcaklık ve nemi takip etme, yağış miktarını analiz ederek sulama yöntemlerini optimize etme ve gelecekteki hava koşullarına göre ilaçlama ve gübreleme yapabilme imkânı sağlıyor. Firmanın müşteri portföyünde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın da olduğu belirtiliyor.