Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
20°C
Bursa
20°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

YENİŞEHİR, İSMİ İLE ÖZDEŞ OLMAYA ÇOK YAKIN…

YENİŞEHİR, İSMİ İLE ÖZDEŞ OLMAYA ÇOK YAKIN…

Bursa İlçe Belediyelerini ziyaretlerimize Yenişehir İlçemiz ile devam ettik.

Cumhur İttifakı Yenişehir Belediye Başkanı Sn. Davut Aydın Yenişehir Beypınar’lı. İletişim Fakültesi Halkal ilişkiler mezunu akademisyen. Şu anda Başkanı olduğu Yenişehir Belediyesi’ne ilk girişi 1992. Belediye’nin en alt kademesinden tutun tüm birimlerinde bilgilenmiş, asli görevi olan Gelir Şefliği ile bütçe kalemlerinde uzmanlaşmış ve geçmiş dönem Belediye Başkanı ile de çalışmış çok tecrübeli bir isim.

Davut Başkan, Yenişehir de sporcu, futbolsever ve hakem kişiliği ile de tanınıyor. 2009 yılından başlayarak 10 yıl süre ile Bursa’da futbol il gözlemciliği ile 2018-2019 döneminde TFFHGD Bursa şubesi yönetiminde başkan vekilliği görevinde de bulunmuş.

Başkan’ın genç ve dinamik ekibi tam bir uyum içinde. Gençlerin dinamizm ve enerjisine inanıyor. Bu sebepledir ki göreve başlamasından bu yana tam teşekküllü bir “Gençlik Merkezi’ni” hayata geçirmeye çalışıyor. Geçmişi sporcu kökenli Başkanın Sosyal Projelerinde en önemli alanı “Çocuklar ve Gençler” oluşturuyor.

GENÇLİK, EĞİTİM ve SOSYAL ALAN ÖNEMLİ

Yenişehir’de 3-13 yaş arası çocuklar için yeterli ve gerekli alanları oluşturmanın rahatlığı ile bundan sonraki en hızlı hedefin, ergenlikten başlayarak 20 yaş gurubuna kadar olan gençler olduğunu vurguluyor. Nitekim çalışmalara başlandığını ve şimdilik üç mahalle olmak üzere Basketbol Sahalarını hayata geçirdiğini belirtiyor.

Özellikle alt gelir grubuna ait ailelerin çocuklarının okul araç ve gereçlerinden tutun da, üniforma tedarikini yapamayan ebeveynlerin imdadına koştuğunu ve Belediye olarak oldukça fazla çocuğa bu tür hizmetleri aksatmadan yaptıklarını belirtiyor.

Geçtiğimiz yıl Üniversiteye hazırlanan gençlere tam anlamıyla destek çıkmış Başkan Aydın. Sohbetimizin en can alıcı noktası belki. Halk Eğitim ve Milli Eğitim koordinasyonunu sağlayarak bir yıl boyunca hocaları ile birlikte “ücretsiz” olarak verdikleri kurslarla bir çok aileyi önemli bir maddi külfetten, gençleri de Bursa’ya uzak bir mesafede “Üniversiteye Hazırlık” eziyetinden kurtarmış. Düşünsenize kış, yağmur çamurda onca yol git-gel, yol masrafı, motivasyon, zaman… Bunların maddi karşılığının bir bedeli yok.

Üniversite demişken, Yenişehir’de Uludağ Üniversitesi’ne bağlı bir Meslek Yüksek Okulu var. 12 bölümü olan okulun yaklaşık öğrenci sayısı 1200. Ve bu öğrencilerden sadece 120’si Yenişehirden. Öğrencilerin okul dışında geçirdikleri boş zamanları var. Başkan Aydın buradan hareketle Üniversiteli Gençlerin sağlıklı ve yararlı vakit geçirmelerini sağlamak için büyük çaba harcıyor.

Başkanın bugünlerdeki heyecanının sebebi Tarihi Koca Sinan Paşa Medresesi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe zamanında Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden alınan Medreseye uzun zamandır ihtimam gösterilmemiş. 16. Yüzyılda inşa edilmiş Yenişehir ve Osmanlı için çok önemli bir tarih, yıllarca bakımı yapılmadan harap-bitab şekilde kapısına kilit vurularak öylece kalmış. Daha sonra düzenlenerek öğrenci yurdu olarak kullanılmış. Daha sonra da uzun zaman bakımsız kalmış. Aslında Medreseden daha çok bir “arasta” niteliği taşıyan yapı Başkan Aydın tarafından farkedilince, yanından geçerken bile çalı-çırpıdan görünmeyen mimari,  gece gündüz hummalı çalışmalar ile ortaya çıkarılıp bugünkü görüntüsüne sahip olmuş. Gölgesinde huzur bulduğunuz ağaçları, yemyeşil çimenleri ve varlığına hayat veren insan sesleri ile artık yaşayan canlı bir tarih adeta…

Yenişehir Girişimcilik Merkezi (YENGİM) ismi ile hazırladıkları projeyi, BEBKA (Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı) Mali destek Programı ile gerçekleştirmişler. Amaç Girişimcilik olunca, Medrese’nin içinde bulunan ve çok eski yıllarda kervansaray olarak da kullanılan odalarda farklı konumlandırmalar yapmışlar. Toplantı Salonu, Genç Kadın Girişimciler için İrtibat ve iletişim ofisi, 7-12 yaş çocuklar için Modern teknoloji ile donatılmış Robotik Kodlama “3D yazıcı” ile parça üretebilen atölye, Pandemi süresince Yenişehir halkı’nın ihtiyacı olan maske üretimi dahil süreçte 240 bin adet maskenin üretildiği bir atölye bu oluşumlardan sadece birkaçı.

En fazla dikkatimizi çeken de açık alanda oluşturulan Sosyal Tesis Restaurant. Faklılığı şurada;

Restaurant’ta ev yemekleri yapanların tamamı ücretli çalışan değil gönüllü ev hanımları. Girişimcilik kayıtları yapıldıktan sonra belli bir müddet burada restaurant’ta çıkarılacak yemeklerin tamamını bu hanımlar yapıyor ve belli dönemlerde değişimler sağlanarak birçok kişiye hem tecrübe hemde gelir sağlanıyor. İşletme asla kar amaçlı değil. Tertemiz, hijyenik ve doğal koşullarda ev yemekleri yapılıyor. Malzemelerin tamamı Yenişehir’in tarlalarından ve yerel işletmelerden sağlanıyor. Üstelik dışarıda ödeyeceğiniz yemek bedelinden neredeyse yarı yarıya fiyat ile sağlıklı bir öğün geçiştiriyorsunuz. Bahçe ortamı, yerleşim ve düzeni ile Yenişehir’de lüks bir yeme-içme olanağı sağlıyor.

Başkan Aydın aynı zamanda Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği ikinci Başkan vekili.

Hatırlanacağı gibi, Alinur Başkan Bursa ve ilçelerinde, “Turizm ve tanıtma birliğinin faaliyetlerini daha da aktif kılmaya yönelik” meclis toplantısında birinci başkan vekilliğine İznik Belediye Başkanı Sn. Kağan Mehmet Usta’yı getirirken ikinci Başkan vekilliğine de Yenişehir Belediye Başkanı Sn. Davut Aydın’ı getirmişti. Bu konudaki memnuniyet ve hassasiyetin de bilinci ile olağan bütçenin elverdiği ölçüde  çok şey yapılmaya çalışılıyor Yenişehirde. Büyükşehir ile uyum sağlama konusunda sorun yaşanmadığı her yerde yapılan çalışmalardan belli.

ANKARA’dan AKTAŞ’A,

AKTAŞ’tan da İLÇELERE TAM YOL İLERİ..

Başkan Aydın, seçim beyannamesinde bulunan 16 projenin 6 sını kısa zamanda tamamlamanın memnuniyetini aktarıyor. Bunlar, iki akıllı otobüs durağı, Kozdere mesire alanı, Sosyal Tesis ve Çocuk oyun alanı, 5 engelsiz yaşam alanı, Babasultan Parkı, Sinanpaşa Külliyesi Kültür Merkezi. Yapılanların tamamı Sosyal ihtiyaçlara yönelik yatırımlar.

18 ay gibi kısa zamanda yapılan bu yatırımlar gerçek şekli ile karşınıza çıkınca ister istemez şu soruyu soruyorsunuz;

Bir önceki dönemde beş yıl boyunca Yenişehir’de Belediye Başkanlığı yapmış olan Ak Partili Belediye başkanı Süleyman Çelik neden başarılı değildi? Bu sorunun cevabını Yenişehir halkı’nın ilk fırsatta verdiğini düşünüyoruz.

Bursa geneline baktığımızda Ak Partili ve Cumhur İttifakı Belediye Başkanları’nın kısa sayılacak bir süreçte, bir önceki dönemlere göre başarılı olduklarını görüyorsunuz. Bunda, 2019 Yerel seçimlerinde Ankara, İstanbul ve İzmir gibi önemli metropolleri kaybeden Ak Parti’nin Bursa’ya özel önem vermesi ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum.

Ankara’nın desteğini tüm kılcal damarlarında hisseden bir Bursa var. Zaten öyle de olmalı. Ak Parti’nin 2019 Yerel Seçimlerinde üç merkezdeki kaybı Bursa’nın bir nevi şansı oldu.

Önemli olan bu ikili ilişkileri daha da fazla geliştirerek Bursa’ya daha fazla fon aktarılarak yarım kalmış tüm projelerin tamamlanması. Bunun için de en fazla mesaiyi Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş yapıyor. İlçe Belediyeleri ile ilgili çalışmaların hız kazanmasında “uyumlu ekip çalışmasının” önemi büyük. Sonuçlanan projelerinin kazananı da sadece oradaki halk değil. Diyaloğa dayalı birliktelik genelde ise Ak Parti’nin başarısı olarak  pozitif değer kazanıyor.

Başkan Aydın’ın enerjisi ve çalışma azmi yüksek. Evden kahvaltı yapmadan çıkmayan Başkan, makamına gelmeden önce her sabah farklı kahvehane ve toplu yaşam yerlerine uğruyor. Halkının istek ve dileklerini önemsiyor ve aksaklıkları giderme adına olağanca gücüyle çalışıyor.

Gördüğümüz bir eksikliği burada yazmadan geçemeyeceğiz.

Yenişehir Belediye binası ne Başkan’ın vizyonuna ne de halka hizmet edilebilecek bir noktada değil. Başkan’ın “önce vazife” anlayışı takdire şayan. Çevre ilçe Belediyeleri ile  kıyaslandığında oldukça yapı yetersiz. Gösterişten uzak sade bir yaşam Müslümanlığın olmazsa olmazı ancak Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği ikinci Başkan vekilliği statüsüne sahip bir ilçenin Belediye Binası’nın daha açık bir alan, rahat bir otopark ve güvenlik açısından donanımlı olması Yurt Dışı’ndan gelecek önemli protokollere temsilimiz açısından gerekli diye düşünüyorum.

Yenişehir Belediye Başkanı Sn. Davut Aydın’a, bize Yenişehir hakkında verdiği bilgilerden dolayı teşekkür eder, yöneticilik hayatında uzun yıllar heyecanını ve çalışma arzusunu kaybetmeden başarılarının devamını dileriz.

Yolun açık olsun Başkan..

ETİKETLER: