DOLAR
32,3072
EURO
34,6552
ALTIN
2.409,24
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
20°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C

Yıldırım Belediyesi, İsabey’i turizme kazandırıyor

Yıldırım Belediyesi, İsabey’i turizme kazandırıyor

Yıldırım Belediyesi, Osmanlı sivil mimarisinin nadide örneklerinden olan İsabey Mahallesi’ni, Cumalıkızık ve Zeyniler gibi ilçenin önemli turizm rotalarından birisi haline getirmek için çalışmalar yürütüyor.

Bu kapsamda, Esebey Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin hizmet binası olarak kullanılan tarihi yapı restore edildi. 100 yıl önce bölge sakinlerinin imece usulü ile yaptığı cami de restore edilerek ilçeye kazandırıldı.

Cephe sağlamlaştırma çalışmaları kapsamında ise 27’si sivil mimari örneği 85 binada yenilemeler yapılıyor. Projenin devamında bölgeye bir medyan, yöresel ürünler çarşısı ve kent mobilyaları kazandırılacak.

Yıldırım Belediyesi’nin destekleriyle çalışmalar yürüten Esebey Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri, kendi tarlarından ürettikleri sebze ve meyvelerle 20’den fazla ürün imal ediyor. Bu ürünler, Yöresel Lezzetler Konağı’nda ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor ve Türkiye’nin birçok yerine gönderiliyor.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, İsabey Mahallesi’nin tarihi ve kültürel mirası ile tarımsal üretime sahip önemli bir bölge olduğunu belirterek, “Bu bölgemizi kalkındırmak için bölgesel ve özgün bir planlama yaptık. Bölgenin tarihi yapılarını ayağa kaldırırken, diğer taraftan da tarımsal üretimi destekleyecek adımlar attık. Bölge sakinlerimizin desteği ve kabullenmesiyle önemli bir mesafe kat ettik. Hemşehrilerimizin bölgeye ilgisi arttı. Bunu daha da arttıracağız. İsabey’i tarihi, kültürel zenginleri ve tarımsal üretimi ile kalkındırarak, kısa sürede Cumalıkızık, Zeyniler gibi önemli alternatif turizm rotalarından birisi haline getireceğiz” dedi.