Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

Yıldırım Belediyesi, sanat ve sporla gençleri geleceğe hazırlıyor

Yıldırım Belediyesi, sanat ve sporla gençleri geleceğe hazırlıyor

Yıldırım Belediyesi, sanat ve spor alanındaki faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, Adile Naşit Tiyatrosu bünyesinde çocuk drama, yetişkin drama ve etkili iletişim-beden dili ve diksiyon kursları düzenleniyor.

Çocuk drama kursu, 8-13 yaş arası çocukların duygularını ifade etme, özgüven kazanma ve sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Yetişkin drama kursu ise, katılımcıların kendilerini ifade etme, yaratıcı düşünme ve topluluk önünde konuşma becerilerini geliştirmelerine odaklanmaktadır.

Etkili iletişim-beden dili ve diksiyon kursu ise, katılımcıları, diyafram çalışması, vurgu, tonlama, kelimelerin doğru telaffuzu eğitimleri ile Türkçeyi etkili ve anlaşılır bir şekilde kullanmaya teşvik ediyor.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, kursların katılımcılara önemli kazanımlar sağlayacağını kaydetti. Yılmaz, “Biz özellikle gençlerimizin, en az bir sanat dalı ve bir spor branşında aktif olarak yer almalarını istiyoruz. Gençlerimizin, donanımlı, milli ve manevi değerleri özümsemiş bireyler olarak yetişmesi için bunun elzem olduğunu düşünüyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda ilçemize spor tesisleri kazandırıyor, çocuklarımız ve gençlerimiz imkânlar oluşturuyoruz” dedi.