DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Açık
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Yıldırım’da 5 yıllık hizmet bilançosu

Yıldırım’da 5 yıllık hizmet bilançosu

ESRA CAN-TAHA TÜTÜNCÜ

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 5 yıllık görev süresi boyunca ilçede hayata geçirilen projeleri değerlendirdi. Yılmaz, yaptığı açıklamada, Yıldırım’ın modern, güvenli, ulaşılabilir, marka değeri yüksek, insanları mutlu bir şehir haline getirmek için çalıştıklarını söyledi. Bu doğrultuda, temel yerel yönetim hizmetlerinin yanı sıra, eğitimden sağlığa, spordan sanata, emniyetten tarihi kültürel varlıkların korunmasına kadar her alanda önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yıldırım’da 11 kentsel dönüşüm projesi hayata geçiriliyor

Yıldırım’ın temel sorunlarından biri olan imar ve kentleşmenin çözümü için çalışmalara ağırlık verdiklerini vurgulayan Yılmaz, bu kapsamda 11 kentsel dönüşüm projesinin yürütüldüğünü söyledi. Yılmaz, bu projelerin tamamlanmasıyla birlikte ilçede 10 bin hak sahibine tapularının teslim edileceğini ve 50 bin kişinin daha güvenli ve konforlu bir yaşam alanına kavuşacağını belirtti.

Yıldırım’da 1,5 milyon metrekare aktif yeşil alan kazandırıldı

Yıldırım’ı yeşil ve yaşanabilir bir şehir haline getirmek için de önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Yılmaz, bu kapsamda 1 milyon metrekare aktif yeşil alan kazandırdıklarını söyledi. Yılmaz, Balaban Orman Parkı ve Cumalıkızık Orman Parkı ile birlikte 31 parkın ilçeye kazandırıldığını, 40 parkın da yenilendiğini belirtti.

Yıldırım’da 22 spor tesisi ve 3 kütüphane hizmete açıldı

Yıldırım’da sporun ve kültürün gelişmesi için de önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Yılmaz, bu kapsamda 22 spor tesisi ve 3 kütüphanenin hizmete açıldığını söyledi. Yılmaz, tesislerde 240 bin hemşehriye spor ve eğitim hizmeti verildiğini ve bu tesislerin Yıldırım’da sporun gelişmesine önemli katkı sağladığını belirtti.

Yıldırım’da istihdam ve eğitime destek

Yıldırım’da istihdam ve eğitimin de önemli öncelikleri arasında olduğunu vurgulayan Yılmaz, bu kapsamda Yıldırım İstihdam Merkezi aracılığıyla 32 bin 763 kişiye iş imkanı sağlandığını söyledi. Yılmaz, ayrıca ilçede 12 kadın kooperatifi kurulduğunu ve bu kooperatiflerde 5 bin kadının istihdam edildiğini belirtti.

Yıldırım’da kültür ve sanat etkinlikleri düzenleniyor

Yıldırım’da kültür ve sanatın da gelişmesi için çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Yılmaz, bu kapsamda 200 farklı içerikli kültürel etkinlik düzenlediklerini söyledi. Yılmaz, ayrıca 34 eser ve 3 albümün yayın hayatına kazandırıldığını belirtti.

Yıldırım’da Erguvan Bayramı kutlanıyor

Yıldırım’ın tarih, kültür ve manevi kimliğinde önemli bir yere sahip olan Emir Sultan Hazretleri’nin anısına Erguvan Bayramı kutlandığını da belirten Yılmaz, bu bayramın Bursa’nın kültür ve manevi kimliğinin önemli bir parçası olduğunu söyledi.