DOLAR
34,2478
EURO
37,6270
ALTIN
2.919,59
BIST
8.950,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
30°C
Bursa
30°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
32°C
Cumartesi Yağmurlu
29°C
Pazar Yağmurlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C

Yıldırım’da can dostlar emin ellerde

Yıldırım’da can dostlar emin ellerde
04.10.2024
A+
A-

Yıldırım Belediyesi, 2024 yılında 459 sokak hayvanını sıcak bir yuvaya kavuştururken, 6 bin 90 can dostu da tedavi etti.

Yıldırım Belediyesi, sokaktaki can dostlarına şefkat elini uzatarak sevimli dostlarının barınması ve tedavisinin yapılmasının yanı sıra onları sahiplendirerek yeni yuvalarına kavuşturuyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, sokak hayvanlarına verdiği hizmetlerin yanı sıra, çocukları müdürlükte misafir ederek onların çevreye, doğaya ve hayvanlara karşı duyarlı olmalarını sağlamak amacıyla birbirinden farklı eğitim çalışmaları düzenliyor. Yıldırım Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’ne dikkat çekmek için Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde 200 kişilik anaokulu, ilkokul ve ortaokul grubunu ağırladı. Barınağı gezen çocuklara farkındalık oluşturmak için mama üretim tesislerinde üretilen kedi maması dağıtıldı. Yıldırım’da, her canlıya değer verildiğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Veteriner İşleri Müdürlüğü’müz can dostlarımızı korumak, onlara daha güvenli ve sağlıklı bir yaşam sunmak için yoğun şekilde çalışıyor. Tüm bunların yanı sıra; kendi ürettiğimiz kuş evlerini ve hayvan barınaklarını ilçenin belirli noktalarına yerleştiriyoruz. Yemek bulmakta zorlanan can dostlarımız, belirli noktalara düzenli olarak mama bırakıyoruz. İlçemizin birer sakini olarak gördüğümüz can dostlarını korumaya, onlar için daha güvenli yaşam alanları oluşturma devam edeceğiz” dedi.