DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Yıldırım’da geleneksel çocuk oyunları canlandı

Yıldırım’da geleneksel çocuk oyunları canlandı

Yıldırım Belediyesi, yaz boyunca düzenlediği mahalle şenliklerinde geleneksel oyunları çocuklarla buluşturdu.

Yıldırım Belediyesi, yaz aylarında mahalle şenlikleri düzenleyerek çocukları geleneksel sokak oyunlarıyla buluşturdu. “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği” adı altında gerçekleştirilen etkinlikler, teknolojinin hızla ilerlemesiyle unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarının yeniden canlanmasını hedefliyor.

Son durağı Yıldırım Bayezid Külliyesi bahçesi olan etkinlikte binlerce çocuk, unutulmaya yüz tutmuş oyunlarla keyifli vakit geçirdi. Minikler, seksek, halat çekme, yağ satarım, sandalye kapmaca gibi geleneksel oyunlarla eğlenceli zamanlar geçirirken, Anadolu masallarını dinlemek için Nasreddin Hoca kostümlü anlatıcıdan masallar dinlediler.

Yaz boyunca 25 farklı mahallede düzenlenen mahalle şenliklerine yaklaşık 20 bin çocuk katıldı. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, bu tür etkinliklerin amacının çocukları teknolojiye mahkum olmaktan kurtararak sokak oyunlarını öğretmek ve sevdirmek olduğunu vurguladı. Başkan Yılmaz, günümüzde çocukların büyük bir bölümünün bilgisayar, tablet ve telefon gibi elektronik cihazlarla vakit geçirdiğine dikkat çekerek, bu etkinliklerle çocukları sokak oyunlarıyla buluşturmanın önemine işaret etti.

Başkan Yılmaz, “Yoğun şehirleşme ve teknoloji nedeniyle çocuklarımız bu tür oyunlarla pek fazla temas kuramıyorlar. Ancak onları geleneksel sokak oyunlarıyla tanıştırmaya ve sevdirmeye devam ediyoruz. Yaz boyunca 25 mahallede düzenlediğimiz etkinliklerde yaklaşık 20 bin çocuğumuzu sokak oyunlarıyla buluşturduk. Çocuklarımızın geleceği için projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Yıldırım Belediyesi, mahalle şenlikleri ile mahalle kültürünün canlı tutulması ve insanların bir araya gelmesi amacıyla önemli bir rol üstleniyor. Geleneksel oyunlar, çocuklara sadece eğlenceli vakit geçirme fırsatı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda dayanışma, iletişim ve fiziksel aktivite gibi önemli becerileri geliştirmelerine de yardımcı oluyor. Bu tür etkinlikler, çocukların sağlıklı bir şekilde büyümelerini desteklemeye yönelik önemli bir adım oluşturuyor.