DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
15°C
Bursa
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
25°C

Yıldırım’ın çehresini ‘Ortak Akıl’ değiştiriyor

Yıldırım’ın çehresini ‘Ortak Akıl’ değiştiriyor

Yıldırım Belediyesi, ‘2022 Tapu ve Dönüşüm Yılı’ kapsamında imar uygulamaları ve tapu çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda kentsel dönüşüm çalışmalarında büyük bir ivme kazanan Yıldırım Belediyesi, Mimarsinan Mahallesi’nde 5,8 dönümlük alanda yeni bir dönüşüm çalışmasının startını veriyor. Uzlaşma görüşmeleri tamamlanan ve tapu devirlerinin devam ettiği proje kapsamında yapılan imar uygulaması tamamlanan proje alanında 6 dönümlük yapı adası ve 591 metrekarelik park alanı Yıldırım’a kazandırılacak. Zemin artı 5 kat ve 3 bloktan oluşacak projede 131 adet daire ve 2 bin 118 metrekarelik dükkân alanı yer alıyor.

GÜVENLİ MODERN KONUTLAR

Yaşanılabilir şehirler inşa etmenin yolunun kentsel dönüşümden geçtiğini hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Kentsel dönüşüm projelerimiz ile Yıldırım’ın kimliğine ve gelecek vizyonuna uygun olacak şekilde hizmet üretiyoruz. Burada temel önceliğimiz gönüllü ve yerinde dönüşüm. Her şeyden önce hemşehrilerimize kentsel dönüşümün gerekliliğini doğru bir şekilde anlatmak zorundayız. Bizim amacımız insanlarımıza daha güvenli, sosyal olanakları daha fazla, modern yaşam alanları sunmak. Biz bunları doğru bir şekilde anlattığımız zaman zaten hemşehrilerimiz bu dönüşüm projelerine sahip çıkacaktır. Bizim dönüşüm anlayışımız ‘dayatmacılık’ üstüne değil tamamen gönüllülük esasına dayanıyor. Bölge sakinlerimiz ile yaptığımız istişareler sonucunda bölgedeki saha çalışmalarına start verdik. Mimarsinan Kentsel Dönüşüm Projesi ilçemize hayırlı olsun” dedi.