DOLAR
32,3603
EURO
34,6712
ALTIN
2.394,20
BIST
10.188,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Yıldırım’ın Fotoğrafçıları, fotoğraflarını sergiledi

Yıldırım’ın Fotoğrafçıları, fotoğraflarını sergiledi

Yıldırım Belediyesi’nin, fotoğrafçılığa ilgi duyan gençler için düzenlediği Temel Fotoğrafçılık Eğitimi, 2 aylık yoğun bir çalışmanın ardından sona erdi.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı WhatsApp-Image-2023-12-04-at-09.51.19-1.jpeg

TAHA TÜTÜNCÜ

19 Eylül’de başlayan eğitimde, fotoğraf makinesinin ve ekipmanlarının tanıtımı, temel kompozisyon kuralları, ışık bilgisi, fotoğrafçılık tarihi ve teknikleri gibi konular öğretildi. Eğitim kapsamında, kursiyerler Bursa ve İstanbul’da çekimler yaparak uygulamalı olarak öğrendiklerine dair pratik yapma imkanı buldular.

Eğitim sonunda, kursiyerlerin çektikleri fotoğraflar, Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen sergiyle sanatseverlerle buluştu. Sergide, kursiyerlerin Bursa’nın tarihi ve doğal güzelliklerini, İstanbul’un simge yapılarını ve günlük yaşamda yakaladıkları kareleri içeren fotoğrafları yer aldı.

Sergi açılışında konuşan fotoğraf sanatçısı Ahmet Çetin ise, “Kursiyerlerin, eğitim sürecindeki gelişimleri beni çok mutlu etti. Kursumuzun, kursiyerlerimizin fotoğrafçılık alanındaki kariyerlerine önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Bizleri sanata verdiği önemle bu ortamda buluşmamıza katkı sağlayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Eğitim sonunda, kursiyerlere Temel Fotoğrafçılık Eğitimi Sertifikası verildi. Sertifikalarını alan kursiyerler, Yıldırım Belediyesi‘nin yeni düzenleyeceği Sokak Fotoğrafçılığı Atölyesi’ne hazırlanmaya başladılar.