DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
19°C
Bursa
19°C
Açık
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

Yıldırım’ın fotoğrafçıları teorik eğitimi uygulamaya koydu

Yıldırım’ın fotoğrafçıları teorik eğitimi uygulamaya koydu

Uludağ Gazetesi / Taha Tütüncü

Yıldırım Belediyesi’nin düzenlediği Temel Fotoğrafçılık Kursu‘nda kursiyerler, teorik eğitimin ardından ilk kez dış çekime çıktı. Fotoğraf Sanatçısı Ahmet Çetin önderliğinde Kozahan ve Ulucamii bölgesinde çekim yapan kursiyerler, heyecanlı ve keyifli bir gün geçirdi.

Etkinlik, Yıldırım Belediyesi’ne ait Uyumayan Kütüphane’de başladı. Kursiyerler, şu ana kadar teorik eğitimde gördüğü kompozisyon, ışık ve pozlama gibi temel fotoğrafçılık tekniklerini uygulamaya koydu. Kozahan ve Ulucamii bölgesine geçen kursiyerler, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu fotoğrafladı.

Kursiyerlerin dış çekimdeki performansını değerlendiren Ahmet Çetin, “Çok başarılı bir çekim gerçekleştirdiler. Teorik eğitimdeki bilgilerini başarıyla uyguladılar. Bu kadar kısa sürede bu seviyeye gelmeleri beni çok memnun etti.” dedi.

Dış çekimde özellikle Kozahan’ın tarihi dokusu ve Ulucamii’nin ihtişamı kursiyerlerin ilgisini çekti. Kursiyerler, bu iki önemli tarihi mekanı farklı açılardan fotoğraflayarak unutulmaz kareler kaydetti.

Çekimler sırasında kursiyerler, kompozisyon, ışık ve pozlama gibi temel fotoğrafçılık tekniklerini uygulamaya koydu. Kursiyerler, çektikleri fotoğrafları Ahmet Çetin’in gözetiminde değerlendirdi.

Dış çekim etkinliğinin ardından kursiyerler, Ahmet Çetin’e teşekkür etti. Kursiyerlerden biri, “Teorik eğitimde öğrendiklerimizi uygulama fırsatı bulduk. Çok keyifli bir gün geçirdik. Başta Yıldırım Belediyesi ve Hocamız Ahmet Bey olmak üzere emeği geçenlere çok teşekkür ederiz.” dedi.