DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
20°C
Bursa
20°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
20°C

Zara’dan Filistin’e gönderme yapılan reklamlara komik özür

Zara, Filistin’e gönderme yapılan reklamlarına komik bir özür mesajıyla tepkileri geçiştirmeye çalıştı.

Zara’dan Filistin’e gönderme yapılan reklamlara komik özür

İspanyol giyim markası Zara, yeni koleksiyonuna ilişkin yayınladığı reklamlardaki enkaz ve ceset maketlerinin Filistin’e gönderme olarak yorumlanması üzerine sosyal medyada büyük tepki topladı. Zara, gelen tepkiler üzerine yayınladığı komik bir özür mesajıyla durumu geçiştirmeye çalıştı.

Zara’nın yeni reklam kampanyası, Türkiye dahil 93 ülkede 2.200’ün üzerinde mağazası bulunan hazır giyim şirketi için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Kampanyanın fotoğraflarında yer alan enkaz ve ceset maketleri, sosyal medyada hemen Filistin’e gönderme olarak yorumlandı.

Zara’nın tasarımcılarından birinin daha önce de Filistin karşıtı İslamofobik yorumlar yapan Vanessa Perilman’ın olduğu ortaya çıkınca, kampanyaya olan tepkiler daha da arttı.

Zara, gelen tepkiler üzerine Instagram hesabından bir özür mesajı yayınladı. Mesajda, reklamın Temmuz ayında tasarlandığı ve Eylül ayında fotoğraflandığı iddia edildi.

Zara, kampanya fotoğraflarından rahatsızlık duyan müşterileriyle ilgili “niyetimiz bu değildi” mesajı paylaşarak “Zara bu yanlış anlaşılmadan üzüntü duyuyor ve herkese derin saygımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Ancak Zara’nın bu özür mesajı, sosyal medyada daha da fazla tepki çekti. Kullanıcılar, Zara’nın açıklamasının komik olduğunu ve ciddiyetten uzak olduğunu belirtti.

Zara’nın özür mesajına gelen tepkilerden bazıları şöyle:

  • “Bu bir özür değil, bir geçiştirme. Zara, bu reklamı tasarlayan ve onaylayan kişileri kovmalı.”
  • “Zara, Filistin halkına karşı olan nefret dolu tutumunu açıkça sergiliyor. Bu özür mesajı, bu tutumu değiştirmeyecektir.”
  • “Zara, Filistin’e karşı olan sorumluluğunu yerine getirmeli ve bu reklamı yapan kişileri adalete teslim etmelidir.”
ETİKETLER: , ,