DOLAR
33,9936
EURO
38,0506
ALTIN
2.827,59
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
26°C
Bursa
26°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

CHP Yıldırım Gençlik Kolları’ndan Eğitimde Kılık-Kıyafet Baskısına Tepki

CHP Yıldırım Gençlik Kolları’ndan Eğitimde Kılık-Kıyafet Baskısına Tepki
A+
A-

CHP Yıldırım Gençlik Kolları, Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu müdürünün kılık kıyafetle ilgili çirkin söylemlerine tepki gösterdi. Eğitimde baskıcı tutumların sona ermesini talep etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yıldırım İlçe Gençlik Kolları, Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu’nun müdürü Engin Kaya Kırbıyık’ın kılık-kıyafet konusunda uyguladığı baskıya karşı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, eğitimdeki baskıcı tutumlara ve öğrencilere yönelik uygunsuz davranışlara sert tepki gösterildi.

Basın Açıklaması Detayları

CHP Yıldırım İlçe Gençlik Kolları Başkanı Buket Altay, meclis üyesi Emel Duman ve Yıldırım İlçe yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısı, 17.30’da Yıldırım Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapıldı. Toplantıda, Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu’nun müdürü Engin Kaya Kırbıyık’ın sınav öncesi bir vatandaşın kılık-kıyafeti üzerine yaptığı çirkin yorumlar ve öğrenciler üzerindeki baskıcı tutumları eleştirildi.

Eğitimde Baskı ve Çirkin Söylemler

Açıklamada, okul müdürünün eğitimde kılık-kıyafetle ilgili dayatmalarını eleştiren CHP Yıldırım Gençlik Kolları, “Engin Kaya Kırbıyık, Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlemediği kuralları kendi belirlediği kurallar olarak uygulamaya koymuş ve başı kapalı olmayan öğrencilerin sınavlara girmemesi gerektiğini ifade etmiştir” dedi. Bu tür uygulamaların eğitimde çağdaşlık anlayışına aykırı olduğunu belirten Altay, böyle davranışların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Milli Eğitim Bakanlığı’na Çağrı

CHP Yıldırım Gençlik Kolları, basın açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığı’na da seslendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü önünde yapılan çağrıda, bakanlığın müfettişlerini göreve davet eden Altay, konunun derinlemesine incelenmesini talep etti. Ayrıca, eğitim yöneticilerinin öğrencilerin kılık-kıyafetiyle değil, onların daha sağlıklı ve verimli eğitim almalarını sağlamakla ilgilenmeleri gerektiğini vurguladı.

Eğitimde Yaşanan Diğer Sorunlar

Açıklamada, eğitimde yaşanan diğer sorunlara da değinildi. Yıldırım’daki eğitim kurumlarında taşınmalı eğitim uygulamaları, dersliklerin nüfus yoğunluğu, kayıt aşamalarındaki usulsüzlükler ve öğrencilerin eğitim materyallerine ulaşım zorlukları gibi konular gündeme getirildi. Bu sorunların, eğitim kalitesini olumsuz etkilediği ve öğrencilerin eğitim süreçlerini zorlaştırdığı ifade edildi.

Çağdaş Eğitim Vurgusu

Açıklamada, çağdaş ve laik bir eğitim anlayışının önemine de vurgu yapıldı. CHP Yıldırım Gençlik Kolları, Türkiye Cumhuriyeti’nin eğitim anlayışında çağın gerektirdiği yeniliklerin uygulanmasının gerektiğini belirterek, Atatürk’ün çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma hedefini hatırlattı. Eğitimdeki sorunların çözümü için CHP’nin kararlı duruşu ve çözüm önerileriyle bu süreçten dönmeyeceğini ifade etti.