DOLAR
32,4150
EURO
34,8024
ALTIN
2.404,36
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C

Ailenin önemi seminerlerle anlatılacak

Ailenin önemi seminerlerle anlatılacak

İnegöl Belediyesi, AHİD ve Dareyn Gençlik Derneği iş birliğinde düzenlediği “Aile Okulu” eğitimleri bu hafta başlıyor. 8 hafta boyunca sürecek eğitimlerde, ailenin önemi ve aile kurmak için gerekli temel bilgiler aktarılacak.

İnegöl Belediyesi’nin 2 yıldır Aile Hayatı İyileştirme Derneği (AHİD) iş birliğinde düzenlediği “Aile Okulu” eğitimlerinin 3’üncüsü başlıyor. Bu yıl Dareyn Gençlik Derneği’nin de katılımıyla yapılacak olan Aile Okulu eğitim programının duyurusu için bugün 10.00’da belediye encümen salonunda basın toplantısı düzenlendi. İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, Belediye Meclisi Kültür Komisyonu üyeleri ve AHİD Başkanı Naci Köseoğlu’nun da katıldığı basın toplantısında, 8 haftalık programın detayları paylaşıldı.

Ailenin toplumdaki önemine dikkat çeken Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, “Aile, toplumun en küçük ve en önemli yapı taşıdır. Ailenin sağlam temellere oturması, toplumumuzun da sağlam temellere oturması demektir. Ülkemizde son yıllarda boşanma oranlarının artması, aile kurumunun zayıfladığını gösteriyor. Bu durum, çocuklarımız ve geleceğimiz için büyük bir tehdittir. Aile Okulu eğitimleri ile, ailenin önemini ve aile kurmak için gerekli temel bilgileri aktarmak istiyoruz. Bu eğitimlere tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz” dedi.

8 haftalık programda, ailenin önemi, eşlerin sorumlulukları, çocuk yetiştirme, evlilik hukuku gibi konularda seminerler düzenlenecek. Seminerler her hafta Cuma akşamları Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda yapılacak.

AHİD Başkanı Naci Köseoğlu da, ailenin önemine dikkat çekerek, “Aile, insanlığın varoluşundan bu yana var olan en önemli kurumdur. Aile olmadan toplum olmaz, toplum olmadan devlet olmaz. Aileyi korumak, toplumu ve devleti korumak demektir. Bu nedenle, aile kurmak isteyen tüm gençlerimize Aile Okulu eğitimlerini tavsiye ediyoruz” dedi.